Burdur

Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yılı

23:15 14 Haziran 2017
Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yılı

Jandarma teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gazilere iftar verildi.

Burdur İl Jandarma Komutanlığınca Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ndeki (MAKÜ) bir restoranda düzenlenen programda Burdur Valisi Şerif Yılmaz, şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilendi.

Jandarma Albay Tayfun Dündar, programda yaptığı konuşmada, jandarma teşkilatının kuruluş yıl dönümünde şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Dündar, iftar programında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bayrağımızın bağımsızca dalgalanmasının tek nedeni aziz şehitlerimizin bize emaneti olan şehit ailelerimizle kahraman gazilerimizle iftar yapmak istedik ve iftar yemeğine sizleri davet ettik. Davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

İftar yemeğine geçtiğimiz hafta içerisinde Mardin'in Dargeçit ilçesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 26 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Hikmet Zengin'in babası Ali Yaver Zengin, annesi Ayşe Zengin, kardeşi Emine Zengin, şehit aileleri, yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda Burdur Müftüsü Hıdır Bayrak tarafından şehitler için dua okundu. Şehit Hikmet Zengin'in babası Ali Yaver Zengin, dua sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.

Duanın ardından program sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.