Burdur

Mesleki ve teknik eğitimde yeni eğitim modeli

20:45 22 Kasım 2017
Mesleki ve teknik eğitimde yeni eğitim modeli

İşletme ziyaretlerinde birçok işletme sahibinin nitelikli personel bulmada zorluk çektiğini söyleyen Özçelik, "Ülkemizin nitelikli iş gücü ihtiyacı karşılanması için sektörün taleplerini dikkate alan Milli Eğitim Bakanlığı sektörlerle etkili işbirliğini öngören 'Meslek ve Teknik Eğitim Modelini' hayata geçirmiştir." ifadelerini kullandı.

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, mesleki ve teknik eğitim alanında yapılan yeniliklere ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Özçelik, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de birçok işletme sahibinin mesleki ve teknik eğitim almış nitelikli personele ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Özçelik, yapılan düzenleme ile çıraklık eğitiminin zorunlu eğitim kapsamına alındığını, düzenlemenin esnaf ve sanatkarların mesleki devamlılıklarını sağlamaya yönelik çırak bulabilmelerine imkan sağlanacağı kaydetti.

Çıraklık öğrencilerinin, hem öğreneceği hem de para kazanacağını belirten Özçelik, çırak öğrencilere asgari ücretin yüzde 30'dan az olmamak şartıyla ücret ödeneceğini kaydetti.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.