Burdur

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne doğru

17:08 02 Aralık 2017
3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne doğru

AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek ise AK Parti olarak sosyal devlet anlayışı ile tüm engelleri kaldırma gayreti içinde olduklarını belirtti.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek ve Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Yılmaz, mesajında Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık'ın, engelli vatandaşların yaşadıkları sorunlara dikkat çekilmesi bakımından anlamlı bir gün olduğunu belirtti.

Günlük hayatta kimseye muhtaç olmadan yer almak, tüm bireylerin hakkı olduğunu belirten Yılmaz, herkes gibi engelli vatandaşların da toplumsal hayatta yerini almaları, sosyal hayattan iş hayatına, spordan sanata kadar her alanda bulunmalarının kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

Engelli bireylere yönelik en kapsamlı çalışmaların AK Parti döneminde yapıldığını ifade eden Petek, vatandaşların sosyal hayata adapte edilmesiyle birlikte onların sağlıktan, sosyal güvenliğe, eğitimden, istihdama kadar birçok alanda yaşadıkları sorunların çözüme kavuşturulduğunun altını çizdi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de engelli bireylerin çevreyle bütünleşmelerini sağlayıcı düzenlemeleri gerçekleştirmenin sosyal belediyecilik anlayışının temellerinden birini oluşturduğunu kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.