Burdur

Burdur'da sözleşmeli erlerin yemin töreni

19:01 02 Şubat 2018
Burdur'da sözleşmeli erlerin yemin töreni

Törende birliğe ilk katılan piyade sözleşmeli er Yasin Yatır, yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından protokol üyeleri eğitim, spor ve bakım branşlarında başarılı olan erlere ödül verdi.

Burdur'da eğitimlerini tamamlayan sözleşmeli erler için yemin töreni düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) konferans salonundaki törende Tırtıllı Araç Sürücü Eğitim Alay Komutanlığı'nda eğitim gören 26. dönem 82 sözleşmeli er yemin etti.

Tırtıllı Araç Sürücü Eğitim Alay Komutanı Albay Aytaç Tokçalar, törende yaptığı konuşmada, askerlerin ve ailelerinin unutulmayacak bir törene şahitlik ettiklerini belirterek, "Sizlerle birlikte bu törene,Türkiye Cumhuriyeti'ni temsilen şanlı bayrağımız da şahittir. Çanakkale, Kurtuluş, Kore, Kıbrıs ve teröristlerle mücadelede yiğitçe mücadele ederek, canlarını aziz vatana feda eden bütün şehitlerimiz de şahittir." dedi.

Askerlerin ettikleri yeminle millete sadakatle hizmet, emirlere ve amirlere mutlak itaat edeceklerini beyan ettiklerini dile getiren Tokçalar, şöyle devam etti:

"Bu beyanın teminatı, şeref ve namustur. Şeref ve namus, Türk ulusu için hava, su, toprak kadar kutsaldır, elzemdir. Komutanınız olarak sizlerin, ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum."

Tören, yemin eden sözleşmeli erlerin Zırhlı Birlikler Marşı'nı okuması ile sona erdi.

Törene Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Antalya Garnizon ve 3. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Tahir Savran, Burdur Garnizon ve 58. Piyade Eğitim Alay Komutanı Hakan Tutucu, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, şehit aileleri, gaziler ve askerlerin yakınları katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.