Burdur

Burdur'da okul çevrelerinde güvenlik önlemi

16:41 03 Nisan 2018
Burdur'da okul çevrelerinde güvenlik önlemi

Burdur'da, il sınırları içinde eğitim veren okul çevrelerinde, okulla ilgisi olmayanların uzaklaştırılması yönünde karar alındı.

Burdur Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kararın okul çevrelerinde kamu düzenini sağlanmak, çocukları zararlı maddelerden ve alışkanlıklardan uzak tutmak, suçtan zarar görmesini engellemek için alındığı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu karar, Burdur il sınırları içinde eğitim veren tüm okullarının bahçesini ve okul çevresinin 100 metre uzağını kapsar. Bu kapsamda kişilerin, grupların veya seyyar satıcıların okul önü ile okul çevresinde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin huzur ve sükun içerisinde yapılmasını engelleyici faaliyetleri yasaktır. Devam etmekte olan eğitim öğretim faaliyetlerini olumsuz etkileyecek kişi, grup veya seyyar satıcılara okul idarecileri, öğretmenler veya kolluk kuvvetlerince açık ve anlaşılır ikazlara rağmen kişi ya da kişilerin aynı tutum ve davranışlarına devam etmeleri halinde idari yaptırım kararı uygulanır. Bu karara uymayanlar hakkında eylemleri ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde Kabahatler Kanunu uyarınca idari para cezası uygulanır."

Açıklamada ayrıca, 18 yaşından küçüklerin ilgi gösterdiği internet salonlarında kullanıma sunulan terör, alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde alışkanlığı, intihara yönlendirme, cinsel istismar, müstehcenlik, fuhuş, şiddet, kumar ve benzeri kötü alışkanlıkları teşvik eden, psikolojik ve fizyolojik gelişimlerini olumsuz etkileyen oyunların oynatılmasının yasaklandığı, yanlarında veli veya vasileri olmadan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin internet ve elektronik oyun salonlarına, okulda bulunmaları gereken saatlerde girmelerinin yasaklandığı da aktarıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.