Burdur

Görme engelli milli atlete klipli destek

20:00 17 Mayıs 2018
Görme engelli milli atlete klipli destek

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), görme engelli milli atlet Sevda Kılınç Çırakoğlu için Engelliler Haftası dolayısıyla video klip hazırladı.

MAKÜ Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Beden Eğitimi Öğretmenliği son sınıf öğrencisi olan görme engelli milli atlet, hazırlanan video klipte, Türkiye ve yurt dışındaki yarışmalarda elde ettiği başarıları ve hedeflerinden bahsetti.

Klipte, 2009 yılında spora başladığını, 2011'de profesyonel olduğunu belirten 25 yaşındaki Sevda Kılınç Çırakoğlu, spor yapmak isteyen bir engellinin büyük zorluklarla karşılaştığını dile getirerek, "Engelli olmak zaten hayata 1-0 yenik başlamak gibi bir şey. Nitekim bu durum atletizmde de kendisini gösterdi. Atletizm antrenmanları sadece koşmaktan ya da yürümekten ibaret değil. Engellerin üzerinden atlamak ya da ağırlık antrenmanlarında ağırlıkları kaldırmak gerekiyor. Görme engelli olunca bu durum haliyle zorlaşıyor. Ancak zamanla bu durumları teker teker aştığımı düşünüyorum." diye konuştu.

Engellilere, hayatlarındaki engelleri kaldırmalarını tavsiye eden Sevda, "Engelli arkadaşlara şunu söylemeliyim ki, engel, engel değildir. Sadece bunu kaldırmayı bilmek yeterlidir. Bunu kaldırmayı başarırsak, zaten bütün engelleri kaldırmış oluruz." ifadelerini kullandı.

Sevda Kılınç Çırakoğlu, Türkiye ve yurt dışında düzenlenen şampiyonalarda birçok başarı elde ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye çapında 19 birincilik, 4 ikincilik madalyam var. Yurt dışında ise birer ikincilik ve üçüncülük madalyam bulunuyor. Ayrıca bu yıl İngiltere'de gerçekleştirilen, Dünya Atletizm Şampiyonası'nda final koşarak, ülkemi temsil etmenin haklı gururunu yaşadım. Berlin'de düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda, 2019 Dünya Şampiyonası'nda ve 2020 yılında Tokyo'da düzenlenecek paralimpik oyunlarında ilk üçe girerek ülkemi en iyi şekilde temsil etmek ve İstiklal Marşı'nı dinlettikten sonra spor hayatımı noktalamak istiyorum."

Klipte, Sevda Kılınç Çırakoğlu'nun antrenmanlarından da görüntüler yer alıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.