Burdur

Burdur'da okul ve çevrelerinde alınacak güvenlik tedbirleri

12:36 14 Eylül 2018
Burdur'da okul ve çevrelerinde alınacak güvenlik tedbirleri

Burdur Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, alınacak tedbirlerle çocukların daha güvenli eğitim öğretim ortamlarında yetiştirilmelerinin amaçlandığı belirtildi.

Burdur'da 2018-2019 eğitim öğretim döneminde okul ve çevrelerinde alınacak güvenlik tedbirlerinin açıklandığı bildirildi.

Açıklamada alınan güvenlik tedbirlerine şu şekilde yer verildi:

"Öncelik derecelerine göre bazı ilkokul, ortaokul ve liselerimizde sabit olarak 'Okul Kolluk Görevlisi' ile 'Özel Güvenlik Görevlisi' tüm okullarda ise 'Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi' görevlendirildi. Ayrıca okulların giriş çıkış saatlerinde asayiş ve trafik ekipleri görev yapacaktır. Okullarda görevlendirilen özel güvenlik görevlilerinin denetimi kolluk birimlerince titizlikle yapılacak. Okul Kolluk/Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlileri, sorumlu oldukları okullardaki yöneticilerle sürekli irtibat halinde olacak, tespit edilen sorunların ortadan kaldırılmasına yönelik kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılarak gerekli tedbirler alınacaktır.

- Okul çevrelerinde sıkı denetim

Okul önleri ve yakın çevresinde öğrencilerin kötü alışkanlıklar edinmesine ve suça sürüklenmesi, ruhsal ve bedensel gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebilecek tüm unsurlardan korunması, çocukların girmesinin yasak olduğu bar, kahvehane vb. yerlere alınmaması, internet ve oyun salonlarında, zararlı etkilerden korunması ve çocukların madde bağımlılığını önlemek amacıyla kolluk görevlilerince okul çevrelerinde bulunan iş yerleri, umuma açık yerler ve şüpheli şahıslar üzerinde kontrol ve denetimler sıklaştırılacaktır.

Okul önünde ve çevresinde okulla ilişkisi bulunmayan ve öğrenciler için risk oluşturacak şahıslar uzaklaştırılacak, gerektiğinde Kabahatler Kanunu hükmü gereğince idari yaptırım uygulanacaktır. Okul Servis Araçları Yönetmeliğinin ilgili maddeleri kapsamında yapılan denetimlere titizlikle devam edilecek, öğrencilerimizin okullarına en sağlıklı şekilde ulaştırılmasına özen gösterilecektir. İl merkezinde uygulanacak olan önlemler ve yapılacak çalışmalar bütün ilçelerimiz ve köylerimizde de Kaymakamlıklar tarafından gerçekleştirilecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.