Burdur

Mermer fabrikası üniversite öğrencilerinin kullanımına tahsis edildi

21:19 26 Eylül 2018
Mermer fabrikası üniversite öğrencilerinin kullanımına tahsis edildi

Burdur'un Karamanlı ilçesinde mermerden eşyalar üreten bir fabrika, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) öğrencilerinin kullanımına tahsis edildi.

İlçede, bir hayırsever tarafından yeni yapılan mermer fabrikası, MAKÜ Mimari ve Dekoratif Sanatlar bölümü öğrencilerinin kullanımına açıldı.

Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Karamanlı'da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından desteklenerek yapılan, Panorama Mermer Fabrikası'nın ücretsiz olarak MAKÜ'ye tahsis edildiğini ifade etti.

Selimoğlu, MAKÜ'de yapılan protokol imza törenine, Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Panorama Mermer Fabrikası adına hayırsever işadamı Hakan Sevim ile birlikte katıldıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"MAKÜ öğrencileri, Karamanlı Panaroma Mermer Fabrikası'nda uygulamalı eğitim görecekler. Mermerlerden tarihi yapıtlar, çeşitli eserler ve eşyalar üreterek hem eğitime hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacaklar. Ayrıca yapılan bu protokol, Karamanlı'ya bir meslek yüksekokulunun açılmasına zemin hazırlayacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.