Burdur

Burdur Belediyesinden sokak hayvanlarını koruma etkinliği

16:10 05 Ekim 2018
Burdur Belediyesinden sokak hayvanlarını koruma etkinliği

Burdur Belediyesi tarafından sokak hayvanlarını korumaya yönelik etkinlik düzenledi.

Belediyenin Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde düzenlenen etkinlikte, öğrencilere tişört, defter ve sokak hayvanları için su ve yem kabı dağıtıldı.

Sokak hayvanlarını korumaya yönelik bilgilendirme yapılan öğrenciler, etkinlikte dağıtılan kapları mahallerinde uygun noktalara bırakarak sokak hayvanlarının beslenmeleri sağlayacak.

Bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, sokak hayvanlarının korunmasına ilişkin farkındalık yaratmak için öğrencilerle etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.

İnsanoğlunun var olduğu günden bu dünyayı diğer canlılarla paylaştığına vurgu yapan Başkan Ercengiz, şunları kaydetti:

"Toplumlar geliştikçe dünya yüzündeki bütün canlılarla insanoğlu barışık yaşamayı kendisine şiar edinmiş. Biz de yerel yönetimler olarak bizlere destek olan tüm kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri olarak bu dünyayı paylaştığımız tüm hayvanlara yaşama hakkını teslim etmek zorundayız. İnsanoğlunun kendisini düşünen kendisini en üst noktaya koyup diğer canlılara yaşam şansı vermeyen anlayışı ortaya koyması mümkün değildir. Biz de göreve geldiğimiz günden itibaren elimizden geldiğince bu farkındalığı sağlayıp özellikle sokak hayvanlarına yaşam hakkını teslim etmek için gayret gösteriyoruz. Niyetimiz hiçbir zaman kötü olmadığı için hatalarımızdan dönüp eksiklerimizi gidererek özellikle sokak havyalarının yaşam hakkını ve onlara verdiğimiz yaşama şansını yükseltme adına elimizden gelen gayreti hep birlikte gösteriyoruz."

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öner de üniversitede hayvancılık adına çalışmalar yürüttüklerini dile getirerek "Veteriner hekimliği, sadece hayvan sağlığı değil, insan sağlığı ve çevre sağlığıyla da ilgilidir. Burdur’da var olan hayvan sevgisini tüm Türkiye'ye yaymalıyız. Hayvanlara iyi davranalım, onlardan kopmayalım. Sevgimizi onların anlayacağı şekilde gösterirsek onlar da bize sevgi gösterecektir." dedi.

Programın düzenlenmesine Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü ve Hayvan Dostları Derneği de destek verdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.