Burdur

Burdur İl Koordinasyon Kurulu toplandı

16:37 05 Ekim 2018
Burdur İl Koordinasyon Kurulu toplandı

Burdur İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Hasan Şıldak başkanlığında yapıldı.

MAKÜ Avşarhan Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Şıldak, toplantıda alınacak kararların başta Burdur olmak üzere bölge ve ülkeye hayırlar getirmesini diledi.

2018 yılı programında 337 projenin yer aldığını belirten Şıldak, projelere bu yıl ayrılan ödenek tutarının 434 milyon 633 bin lira olduğunu söyledi.

Şıldak, KÖYDES yatırımları kapsamında 2018 yılında yürütülen toplam 58 proje için de 17.1 milyon liranın geldiğini ve gelen ödeneğin 8.2 milyon lirasının şu ana kadar harcandığını bildirdi.

Burdur'da önemli yatırım ve hizmetlerin devam ettiğini vurgulayan Şıldak, şunları kaydetti:

"Bütün çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bu manada birinci hedefimiz devam eden yatırımlarımızın sağlıklı ve kısa sürede tamamlanarak hizmete girmesini sağlamak. Bu kapsamda Halk Sağlığı Müdürlüğü binamız, İl Halk Kütüphanesi binamız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzün binası ile bazı eğitim tesislerimiz yakın bir süre içerisinde tamamlanarak hizmete girdi. Yarım kalanları, ikmal inşaat işi devam edenleri de sıkı bir şekilde takibini yapıyoruz. İlimizde beklentiye dönüşen ve sağlık alanında en büyük açığı oluşturan yeni hastane binamız konusunda olumlu gelişmeler var. Proje çalışmaların sonuna gelindi ve ihale dosyası hazırlandı. Bunun yanında Burdur'un turizm alanında doğal güzelliği olan Salda Gölü'nde de yine kısa bir dönem içerisinde güzel çalışmaların planlandığını ve hayata geçirileceğini düşünüyoruz. Ben bu manada yatırımlarımızın gerçekleştirilmesi noktasında emek sarf eden değerli milletvekillerine ve bütün katkı sağlayan kesimlere çok teşekkür ediyorum."

Toplantında yatırımcı kurumların bölge ve il yöneticileri, devam eden yatırımlarla ilgili sunum yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.