Burdur

Burdur'da ilk kez kornea nakli yapıldı

18:03 09 Ekim 2018
Burdur'da ilk kez kornea nakli yapıldı

Burdur Devlet Hastanesinde ilk kez yapılan kornea nakilleriyle 4 hasta sağlığına kavuştu.

Yaklaşık 11 ay önce kornea nakil merkezi olarak yetki alan Burdur Devlet Hastanesinde göz hastalıkları uzmanı Operatör Dr. Memed Acar'ın gerçekleştirdiği başarılı ameliyatla 4 hastaya kornea nakledildi.

Nakillerin başarıyla sonuçlanmasının ardından hastaların da katılımıyla hastanede tören düzenlendi.

Burdur Sağlık Müdürü Reha Sermed Aygören, törende gazetecilere yaptığı açıklamada, birçok ilde yapılamayan kornea naklinin Burdur'da gerçekleştirildiğini söyledi.

Aygören, "Donör bulmada bazı sıkıntılar yaşıyorduk, bu sıkıntıyı aşmamızı sağlayan Konya Doku Nakli Merkezi'ne çok teşekkür ederiz." dedi.

Ameliyatları gerçekleştiren Acar da korneanın, yüksek kırıcılık gücüyle net bir görüntünün retina tabakasında oluşmasını sağlayan dokuya verilen ad olduğunu dile getirdi.

Bu tabakanın bazı hastalıklar sonucu saydamlığını yitirdiğini ifade eden Acar, şunları kaydetti:

"Bu dokuyu sağlıklı bir dokuyla yer değiştirdikten sonra hastanın yavaş yavaş görmesini sağlıyoruz. Konya'dan gönderilen korneaları buraya aldık. Bakanlıkta kornea nakli bekleyen ve uygun olan dört hastamıza ulaştık. Korneaları başarılı bir şekilde hastalarımıza naklettik. Hastalarımız şu anda 6 metre uzaklıktan ekranda gösterdiğimiz harfleri okumaya başladı. Zaman içinde görme keskinlikleri daha da artacak."

Kornea nakli olan 53 yaşındaki Özcan Erol, "Ben öğretmenim, doktorum Memed Acar Bey de benim öğrencim, öğrencimin ellerinden şifa bulmuş ve yeni bir dünyaya kavuşmuş olmam benim için ayrı bir sevinç oldu." diye konuştu.

Hastalardan Yusuf İzzet Çakır, Hacer Yıldırım ve Hasan Hüseyin Kaygısız da tekrar sağlıklı bir şekilde gördükleri için doku bağışında bulunan ailelere teşekkür ederek, yakınları için Allah'tan rahmet diledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.