Burdur

Karamanlı'da asker uğurlama töreni

15:34 27 Ekim 2018
Karamanlı'da asker uğurlama töreni

Burdur'un Karamanlı ilçesinde asker adayları için uğurlama töreni düzenlendi.

Karamanlı Belediyesi tarafından düzenlenen törende 98'e 4. tertip askerler dualarla uğurlandı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Karamanlı Kaymakamı Abdulselam Bıçak, Karamanlı'da askere gidecek gençlerin törenle uğurlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaymakam Bıçak, Türkiye'nin herhangi bir il veya ilçesinde, asker adaylarının böyle törenle uğurlandığını hiç duymadığını kaydederek, "Bu, Karamanlı halkının ve askere gidecek gençlerimizin vatanına, milletine nasıl bağlı ve sadık olduğunu göstermektedir. 15 gündür ilçede davullar zurnalar çalıyor. Asker adaylarımız tek tek esnafı ziyaret ediyor. Önce Allah’a sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’ne emanet ettiğimiz askerlerimiz, inşallah sağ salim ailelerine dönecekler." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu ise, Karamanlı ilçe merkezi ve köylerinden toplamda 21 genci askere gönderdiklerini belirterek, "Gururla, iftiharla vatana hizmet etmek için bu görevi yerine getireceksiniz. Askerlik görevi bir nöbettir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Diyanet personeli Murat Kahraman tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. İlçe Müftüsü Ahmet Karagöz ise dua yaptı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.