Burdur

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

15:39 28 Ekim 2018
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

Burdur Valisi Hasan Şıldak, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ve Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vali Şıldak, mesajında, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları vatan yapan aziz şehitleri saygı ve rahmetle, gazileri minnetle andığını ifade etti.

Cumhuriyetin, tarihimizdeki önemli dönüm noktalarından biri olduğunu aktaran Şıldak, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet, kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi kucaklayan, farklıklarımızı ortak zenginlik olarak gören, egemenliğin kayıtsız şartsız millette emanet edildiği yönetim biçimidir. Bizlere düşen milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemiz ve milletimizin geleceği için bize emanet bırakılan Cumhuriyeti gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak ve ülkemizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için büyük bir azim ve kararlılıkla çalışmaktır. Bir takım dış mihraklar ve onların içimizdeki maşaları, her türlü terör ve yıpratma olmak üzere çeşitli yollarla ülkemizin önünü kesmeye çalışıp, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın koymuş olduğu 2023 hedeflerine ulaşmamıza engel olmaya çalışsalar da milletimiz her zaman olduğu gibi birlik beraberlik içerisinde ileriye dönük hedeflerinden asla vazgeçmeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Burdurlu hemşehrilerim olmak üzere milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyor mutlu, huzurlu yarınlar diliyorum."

- "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temelleri sağlamdır"

Milletvekili Özçelik ise, bağımsızlık sembolü olan Cumhuriyetin ilan edilişinin 95. yıl dönümünü gururla kutladıklarını kaydetti.

Tarihin hiçbir döneminde esarete boyun eğmeyen Türk milletinin istiklal ve istikbaline göz diken işgalcilere karşı verdiği Kurtuluş Savaşı'nı benzersiz bir zaferle neticelendirdiğini vurgulayan Özçelik, "Son yıllarda siyasi, askeri ve ekonomik saldırılara maruz kalan ülkemiz birlik ve beraberlik içerisinde bu saldırıları da bertaraf etmeyi başarmıştır. Demokrasi, hukuk ve insan hakları gibi temel evrensel değerleriyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temelleri sağlamdır ve inşa edilmekte olan yeni dünya düzeninde hak ettiği yeri alacağına olan inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin 95. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum." ifadelerini kullandı.

- "Cumhuriyet Bayramımızı kutlamanın coşkusu içerisindeyiz"

Belediye Başkanı Ercengiz de, mesajında, Cumhuriyetin 95'inci yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamanın coşkusu içerisinde olduklarını aktardı.

Cumhuriyet'in bağımsız ve başı dik bir ulus olarak yaşama kararlılığının tüm dünyaya ilanı olduğunu aktaran Ercengiz, "Ulu Önder Atatürk'ün 'Benim en büyük eserim' dediği ve yüce Türk milletinin canı pahasına büyük fedakarlıkla kurduğu Cumhuriyet'i korumak bizim birinci görevimiz olmalıdır. Çünkü Cumhuriyet Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünün teminatıdır." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.