Bursa

Basın Kartı Yönetmeliği'ndeki değişiklik

20:05 25 Ağustos 2015
Basın Kartı Yönetmeliği'ndeki değişiklik

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce "Basın Kartı Yönetmeliği"nde yapılan değişiklikle ilgili, "Bekleme süreleri kadar önemli olan bir diğer konu Basın Kartı Komisyonu'nun yapısının değiştirilerek, komisyonun daha katılımcı bir yapıya kavuşturulmasıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Kolaylı, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, bugün Resmi Gazete'de yayımlanan "Basın Kartı Yönetmeliği"nde yapılan değişiklikle gazetecilerin basın kartı almaları için beklemeleri gereken sürenin kısaltılmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Yönetmelikte yapılan değişiklikle Anadolu'daki bin 200 gazeteyi temsilen üç kişinin Basın Kartları Komisyonu'na eklendiğini, böylece komisyonun katılımcı bir yapıya kavuştuğunu kaydeden Kolaylı, şöyle devam etti:

"Öncelikle, gazetecilerin Basın Kartı almak için beklemeleri gereken sürelerin kısaldığını görüyoruz. Ayrıca, engelli meslektaşlarımıza bekleme süresi aranmadan basın kartı verilebilecek. Öte yandan, Basın İş Kanunu kapsamında en az 5 yıl çalıştığını belgelendiren meslektaşlarımıza bekleme süresi uygulanmayacak. Bilindiği gibi Basın Kartı olmayan meslektaşlarımız, emeklilik işlemlerinde yıpranma hakkından yararlanamıyorlardı. Bekleme süresinin kısaltılması ve en az 5 yıl çalıştığını belgelendiren meslektaşlarımıza bekleme süresi uygulanmadan Basın Kartı verilmesi, emeklilik işlemlerine olumlu yansıyacaktır. Bekleme süreleri kadar önemli olan bir diğer konu, Basın Kartı Komisyonu'nun yapısının değiştirilerek, komisyonun daha katılımcı bir yapıya kavuşturulmasıdır."

Kolaylı, yeni yönetmelikle sektörün çeşitli kesimlerinin komisyonda temsilinin sağlandığını belirterek, Türkiye'nin en üst çatı basın meslek örgütü Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu temsilcilerinin de komisyonda yer almasını beklediklerini ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.