Bursa

"Somuncu Baba"da restorasyon çalışmaları

15:51 01 Eylül 2015
"Somuncu Baba"da restorasyon çalışmaları

Osmangazi Belediye Başkanı Dündar: "Restorasyonun tamamlanmasıyla fırında üretilen ekmekleri ihtiyaç sahiplerine dağıtarak, Somuncu Baba'nın manevi mirasını yaşatmış olacağız"

Bursa'nın önemli manevi miraslarından "Somuncu Baba"nın manevi mirası, evi ve fırının restorasyonunun ardından, fırında yapılacak ekmeklerin ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasıyla yaşatılacak.

Ev ve fırındaki restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yaptığı açıklamada, Somuncu Baba'nın Bursa'nın en önemli manevi şahsiyetlerin biri olduğunu belirtti.

Bu manevi mirası yaşatmak için çalışmaları büyük bir titizlikle sürdürdüklerini ifade eden Dündar, şunları kaydetti:

"Osmangazi Belediyesi olarak kentin tarihi ve kültürel mirası ile manevi mirasına da sahip çıkıyor, bu mirasın korunup yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması konusunda büyük hassasiyet gösteriyoruz. Restorasyon çalışmaları, büyük bir hızla devam ediyor. Çalışmalar kapsamında, ev ve fırının çevresinin bir külliye olarak düzenlenmesi için yürütülen kamulaştırma çalışmaları da tamamlandı. Kamulaştırılan binaların yıkımları gerçekleştirildi. Burası bizim bir kültür hazinemiz, manevi mirasımız. Restorasyonun tamamlanmasıyla o döneme ve işlevine uygun olması için fırında üretilen ekmekleri ihtiyaç sahiplerine dağıtarak, Somuncu Baba'nın manevi mirasını da yaşatmış olacağız."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.