Bursa

Dağcılar Aladağlar'ın zirvelerini görüntüledi

12:22 12 Eylül 2015
Dağcılar Aladağlar'ın zirvelerini görüntüledi

MİRAÇ KAYA - Kayseri, Niğde ve Adana arasında uzanan Aladağlar'ın sarp kayalıklardan oluşan zirveleri, teknik ekipmanlarıyla tırmanış yapan Uludağ Dağcılık Kulübü üyelerince görüntülendi. 

Aladağlar, bitki örtüsünden yoksun 3 bin metrenin üzerindeki onlarca zirvesi, vadileri ve gölleriyle, doğa ve spor tutkunlarının en gözde güzergahları arasında yer alıyor.

Uludağ Dağcılık Kulübü Başkanı İsmet Şentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aladağlar'ın dünyanın ve Türkiye'nin önemli sıradağlarından biri olduğunu söyledi.

Aladağlar'ın dünyanın birçok ülkesinden dağcıların da ilgisini çektiğini belirten Şentürk, "Aladağlar'ın 6 önemli zirvesine tırmanış yaptık. Sonrasında Yedigöl Platosu çevresinde de 'traves' dediğimiz, zirveden zirveye geçişler yaparak, 11 zirveye çıkmış olduk" dedi.

Şentürk, Aladağlar'ın, Türkiye'deki diğer dağlarla kıyaslanamayacak kadar farklı bir yapıya sahip olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Aladağlar'da 3 bin metreden yüksek çok fazla zirve bulunmaktadır. Üzerinde gözle görünür bir bitkisi olmayan ama makro canlıların yaşadığı, bitkilerin, floranın yaşadığı çok özel bir bölgedir. Kaya yapısıyla da yer yer çok çürük, yer yer kaya bloklarından oluşuyor. Dağcılara çok güzel çalışma alanları sunuyor. Yaptığımız faaliyeti 'trans toros' ve 'zirve tırmanışı' olarak adlandırabiliriz. Bu tırmanışları gerçekleştirirken ip, sikke, takoz gibi malzemelerle, orada kaskımızı takıp, emniyet kemerimizi takıp güvenli şekilde tırmanışımızı yapıyoruz."

Etkinlikte zirve tırmanışlarının yanı sıra Niğde'den Kayseri ve Adana tarafına geçiş yaptıklarına değinen Şentürk, "Bölgede birçok göl var. Bazıları mevsimsel göl de olabiliyor ama 7'si kalıcı göldür. Çok temiz, berrak sularıyla Aladağlar Yedigöl Platosu'nda masmavi göller de mevcut" diye konuştu.

Şentürk, bu güzellikleri görebilmeleri için herkesi doğa sporlarıyla ilgilenmeye davet etti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.