Bursa

BEKSİAD Başkanı Atalay:

15:15 13 Eylül 2015
BEKSİAD Başkanı Atalay:

 Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) Başkanı Halil Atalay, kurlardaki artış ve Türkiye'nin çevresinde yaşanan gelişmeler nedeniyle özellikle Rusya ve Arap ülkelerine ihracatta sıkıntılarla karşılaştıklarını söyledi.

Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yüz binlerce ailenin geçimini sağladığı bebe çocuk konfeksiyon sektöründe, yabancı ülkelere ciddi miktarlarda ürün sattıklarını anlattı.

Yurtdışı bağlantılarının fazla olduğunu vurgulayan Atalay, son dönemde başka alanlarda olduğu gibi bebe çocuk konfeksiyonunda da bazı sıkıntılar yaşandığını belirtti.

Sektörün canlanmasını umduklarını kaydeden Atalay, "Özellikle dolar ve avrodaki dalgalanma sektörümüzü olumsuz etkiliyor. Aniden girdiler yükseliyor, bu da yüksek miktarda dolar ve avro borcu olan esnafımıza yansıyor" dedi.

Atalay, dış satımda yaşadıkları sıkıntılara da değindi.

Türk bebe giyimi firmalarının hemen hemen üç kıtada hakim olduğunu dile getiren Atalay, şöyle konuştu:

"Yüzlerce firma bu sektör için gece gündüz çalışıyor. Özellikle kadın işçilerimize, evlerinde iş imkanı veriyoruz. Hem evlerinde işlerine bakıyorlar hem de geçimlerini sağlayacak gelir elde ediyorlar. Buna karşın ciddi sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Çevre ülkelerimizdeki olumsuz durumlar bizi etkiledi. Rusya ve Arap dünyasında hem ekonomik hem de sosyal sıkıntılar var. Bu ülkeler, bebe giyiminde en iyi müşterilerimiz. Bir ülkede huzur yoksa giyim ve gezme gibi ihtiyaçlar ikinci plana atılıyor. O da bizim sektörü olumsuz etkiliyor. İnsanlar çocuklarını alıp alışverişlere, gezmelere götüremiyor. Hem maddi bakımdan sıkıntı duyuyorlar hem de huzurlu bir ortamın olmamasından dolayı dışarıda olmayı fazla tercih etmiyorlar. Bu da dolaylı olarak ürünlerimizi satmamızı engelliyor."

Halil Atalay, gelecek ocak ayında dünyanın dört bir yanından firmaların katılacağı fuar düzenleyeceklerini aktararak, bununla Türk bebe giyim sektörünü tam anlamıyla dünyaya açmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.