Bursa

Bursa'da "golf turizmi" paneli

13:37 20 Eylül 2015
Bursa'da "golf turizmi" paneli

Vali Yardımcısı Kadiroğlu: "Golf turizmi de Bursa’ya yeni bir dinamizm ve enerji katacak"

 Bursa Vali Yardımcısı Fatih Kadiroğlu, golf turizminin kente yeni bir dinamizm ve enerji katacağını bildirdi. 

Odadan yapılan açıklamaya göre, BTSO 35. Meslek Komitesinin katkılarıyla Bursa'da ilk kez "Golf Turizm Paneli" gerçekleştirildi.

BTSO hizmet binasındaki panelde konuşan Kadiroğlu, turizmin Bursa'nın gelişimindeki temel dinamiklerden biri olduğunu belirtti. 

Turizmde nicelikten çok niteliğin önemli olduğuna işaret eden Kadiroğlu, "Golf turizmi de Bursa’ya yeni bir dinamizm ve enerji katacak. Kentimizde standartlara uygun sahaların olması gerekiyor" ifadesini kullandı.

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk da golfun turizmde yüksek kar marjları sağlayan önemli bir spor dalı olduğunu ifade etti. 

Türkiye'ye golf için gelen turistlerin seyahat için gelenlerden 5 kat daha fazla döviz bıraktığını vurgulayan Topuz, "Tarihiyle ve doğal güzellikleriyle olduğu kadar yüksek turizm potansiyeliyle de Türkiye'nin lider şehirlerinden biri olan Bursa’da turizm sektörünün çeşitlendirilmesine büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda golf turizminin kentimize kazandırılması yönünde yapılan çalışmaları destekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

Bursa Golf Kulübü Başkanı Gürkan Kaya ise Bursa'ya golf sahası kazandırmak için uzun süredir çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Dünya üzerinde her yıl 30 milyon insan golf turizmi sayesinde seyahat ediyor. Bu aynı zamanda ciddi bir istihdam ve gelir kaynağıdır. Avrupa ülkeleri golf turizmi sayesinde ciddi gelirler elde ediyor. Özellikle İspanya milli gelirinin yüzde 10'nu golf sayesinde elde ediyor. Bizler de Bursa'ya bir tesis kazandırmak için çalışıyoruz. Bursa tabiatı bakımından bu spora çok uygun. Bursa'nın bundan pay almasını istiyoruz."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.