Bursa

Büyükşehir Belediyesinden şehir içi ulaşıma alternatif

17:58 24 Eylül 2015
Büyükşehir Belediyesinden şehir içi ulaşıma alternatif

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursaray Kültürpark İstasyonu ile entegre kurulacak yeni teleferik sistemi, Kuştepe, İvaz Paşa ve Alacahırka gibi semtlerden kent merkezine ulaşımı kolaylaştıracak

 Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursaray Kültürpark İstasyonu ile entegre kurulacak yeni teleferik sistemi, Kuştepe, İvaz Paşa ve Alacahırka gibi semtlerden kent merkezine ulaşımı kolaylaştıracak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kent içi ulaşımına nefes aldıracak yeni teleferik projesinin detaylarını Kültürpark'ta açıkladı.

Bursa'da şehir içi alternatif teleferik projesinin Ankara-İzmir Yolu üzerindeki Bursaray Kültürpark İstasyonu'yla bağlantılı olacağını belirten Altepe, buradan dağ eteklerindeki bölgelere ulaşımın sağlanacağını vurguladı. Projelerin hazırlandığını ve onaya sunulduğunu anlatan Altepe, şunları kaydetti: 

"Projeye göre Bursaray Kültürpark İstasyonu'nda inen vatandaşlarımız teleferikle, Kültürpark'ın üzerinden geçerek Pınarbaşı Parkı'na kadar gidebilecekler. Pınarbaşı İstasyonu'ndan şehir merkezi ve Hisar bölgesine ulaşabilecekler. Pınarbaşı'ndan devam eden yolcularımız Kuştepe istasyonunda üçe ayrılan hatla, batıda Demirkapı üzeri ve Alacahırka'ya, doğuda İvaz Paşa ve Maksem'e ve üçüncü kolda da Yiğitali yaylasına çıkabilecek. Bu proje hem turizme büyük değer katacak hem de tüm dağ eteklerini Kültürpark istasyonuna bağlayacak. Bursa'nın ulaşımına nefes aldıracak."

Kuştepe'den Kültürpark İstayonu'na teleferikle 9 dakikada ulaşım sağlanacağını vurgulayan Altepe, teleferik ve Bursaray ile Kuştepe'den Uludağ Üniversitesine de en çok 22-23 dakikada ulaşılabileceğini belirtti.

Altepe, dar yolların olduğu ve aktarmalarla çıkılan dağ eteklerindeki semtlere artık teleferikle ve Bursaray ile kolay ulaşım sağlanacağını kaydederek, "Vatandaşlarımız otobüse biner gibi Bukart'larla, otobüs fiyatına yolculuk yapacak ve buradan da Bursa’nın tüm bölgelerine kısa sürede ulaşabilmiş olacaklar. Projeler onaydan çıktığı gibi imalat çalışmalarına başlayacağız ve Bursa’ya değer katacak güzel bir proje olacak" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.