Bursa

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay:

14:31 27 Eylül 2015
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay:

"Kompozit üretiminde Bursa'yı merkez yapmayı istiyoruz"

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, kompozit üretiminde Bursa'yı merkez yapmak istediklerini bildirdi. 

BTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, BTSO, "İleri Kompozit Malzemeler Temel Eğitimi Projesi" için BEBKA 2015 yılı destek programı kapsamında destek almaya hak kazandı. Proje kapsamında, Bursa'daki kompozit malzeme üretimi yapan firmalara 8 gün boyunca 40 saat eğitim verilecek. Bursa bölgesinde bulunan otomotiv, savunma ve havacılık, raylı sistemler, denizcilik ve rüzgar enerjisi alanında faaliyet gösteren kompozit firmalarına yönelik olan eğitimler, ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. 

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO öncülüğünde firmalara verilecek olan eğitimlerin kompozit alanında farkındalığı artıracağına dikkati çekti.

Kompozitin dünya ve Türkiye ölçeğinde geleceğin sektörleri arasında gösterildiğini belirten Burkay, Bursa'nın da bu sektörden hak ettiği payı alması için çalıştıklarını kaydetti.

Burkay, Uludağ Üniversitesi ile Bursa'da "İleri Kompozit Malzemeler Araştırma ve Mükemmeliyet Merkezi"ni de hayata geçirmeyi hedeflediklerini kaydederek, "Bursa'mıza mükemmeliyet merkezlerini kazandırmak istiyoruz. Bursa'nın en az 10 mükemmeliyet merkezine ihtiyacı var. BTSO olarak da BEBKA'nın da mali desteğiyle Kompozit Malzemeler Araştırma ve Mükemmeliyet Merkezi'nin Bursa'da biran önce kurulması için çalışmalarımıza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.