Bursa

"Sanat Güneşi"nin kitapları liseye bağışlandı

16:47 29 Eylül 2015
"Sanat Güneşi"nin kitapları liseye bağışlandı

Zeki Müren'in özel kütüphanesindeki kitaplar, TEV ile TSK Mehmetçik Vakfı tarafından Bursa'da adının verildiği lisedeki öğrencilerin kullanımına sunuldu

 Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı, 19 yıl önce vefat eden ünlü sanatçı Zeki Müren'in özel kütüphanesinde bulunan 150 kitabı, Bursa'da onun adını taşıyan liseye bağışladı.

Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesinde, sanatçının tüm mal varlığını bağışladığı iki vakıf tarafından vefatının 19'uncu yılı dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Törende konuşan TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, Müren anısına planladıkları bir yıl sürecek etkinliklerin temasının, "Zeki Müren'i okumak, Zeki Müren'le okumak" olduğunu belirtti.

Bu etkinlikleri, Zeki Müren'i farklı biçimlerde okumak üzerine yoğunlaştıracaklarını anlatan Günay, "Yani bir yandan sanatçının hayat felsefesini anlamayı, onu daha yakından tanımayı amaçlarken, diğer yandan onun sayesinde okuyan gençlerimize destek olacağız ve tabii ki Zeki Müren'i, eserlerini okuyarak anlamaya devam edeceğiz" dedi.

TSK Mehmetçik Vakfı Bursa Temsilcisi İbrahim Güven de Zeki Müren'in sanat dışında eğitimin de güneşi olduğunu, Müren'in bağışlarının, birçok öğrencinin geleceğin temelini oluşturduğunu kaydetti.

Güven, "Bugüne kadar 3 bin 547 Mehmetçik çocuğuna verilen ve hala bin 333 Mehmetçik çocuğunun yararlandığı eğitim yardımlarında Zeki Müren'in de büyük katkısı bulunmaktadır. İki kardeş vakıf olarak, bizler için Zeki Müren'in yeri her zaman özeldir ve özel kalacaktır" diye konuştu.

Öğrenciler tarafından konser verilmesiyle devam eden törende, Müren'in özel kütüphanesinden bağışlanarak sergilenen, 150 kitap arasında Atatürk ve Okuma Sevgisi, Sanat Toplum Bilimi, Türk Filmleri Sözlüğü, Türkiye Gizemleri gibi araştırma, inceleme, şiir, roman, hikaye, şiir kitapları yer aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.