Bursa

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

13:02 20 Ekim 2015
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

"Milli iradenin hak ettiklerini millete teslim ediyoruz. Bir başka güç odağına değil, milletin hak ve hukukunu sömüren güç odaklarından alıp millete teslim ediyoruz"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Milli iradenin hak ettiklerini millete teslim ediyoruz. Bir başka güç odağına değil, milletin hak ve hukukunu sömüren güç odaklarından alıp, millete teslim ediyoruz" dedi.

Müezzinoğlu, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Anadolu Jet'in Bursa-Samsun uçuşlarına başlaması dolayısıyla düzenlenen lansman toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Müezzinoğlu, uçuşların iki il için de hayırlı olması temennisinde bulunarak, seferlerin başlatılması sırasında emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Türk Hava Yolları'nın (THY), AK Parti iktidarı döneminde havayolu olmanın ötesinde halkın yolu olmayı başardığını anlatan Müezzinoğlu, "Bu başarının en büyük lideri ve öncüsü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır, onun vizyonudur. Onun, bu ülkenin dünya ülkeleriyle yarışta var olması iddiasıdır. Bu iddiayı güçlü bir şekilde sürdürdüğümüzde inanıyorum ki bugün Avrupa'nın 5'inci, dünyanın da Çin'den sonra 11'inci en çok yolcu taşıyan hava yolu olma özelliğimiz daha iyi noktalara gelecektir" diye konuştu.

Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin son dönemde istikrarının bozulmasıyla ilgili gösterilen gayretin, yapılan haince planların ne anlama geldiğini herkesin bildiğini ifade etti. 

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin yaklaştığını hatırlatan Müezzinoğlu, "AK Parti olarak, kurulduğumuz günden bugüne 'yalnız devlet, yalnız milli irade, milli iradenin hak ve hukuku' diyoruz, milli iradenin hak ettiklerini millete teslim ediyoruz. Bir başka güç odağına değil, milletin hak ve hukukunu sömüren güç odaklarından alıp millete teslim ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Müezzinoğlu, Yenişehir Havalimanı'nın Bursa'dan uzak olduğu algısını değiştirerek, "güçlü merkez" algısının alt yapısını oluşturmaya çalıştıklarını vurguladı.

Bugün için Sabiha Gökçen Havalimanı'nın kapasitesinin dolduğunu ve ona bir başka alternatifin Yenişehir olabileceğini belirten Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki dönemde Bursa'yı Balkanların kültür başkenti konumuna taşıyacağız. Balkan Araştırmaları Enstitüsünü Bursa'da kuracağız. Dolayısıyla Bursa'nın en önemli ayaklarından biri, Balkanlar olacak. O nedenle önümüzdeki yıla Üsküp'ü planlamak ve Üsküp-Bursa hattını devreye sokmak da altyapısını oluşturmamız gereken ve burada yük olan değil, tam aksine heyecan, zenginlik ve vizyon katan dinamikleriyle bunu da kente kazandıracağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.