Bursa

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

18:44 20 Ekim 2015
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Türkiye'nin güçlü yolculuğunu bozmak isteyenlere birlik ve beraberlik içinde, kardeşlik duygularıyla cevap vereceğiz. Nasıl milli mücadeleyi hep beraber verdiysek, muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki o yolculuğa da 78 milyon ülke insanının kardeşliği, birlik ve beraberliğiyle yürüyeceğiz" dedi.

Müezzinoğlu, Karapınar Mahallesi'nde, Has Asansör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, okulun öğrencilerin geleceğine ışık tutmasını diledi.

Okulu yaptıran hayırsever iş adamına teşekkür eden Müezzinoğlu, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Şahsa ve millete ait öz değerlerin bütünleştirilip, bütün olarak temsil edildiğinde başarılı olunacağını kaydeden Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Ne olur öz değerleriniz olsun. Birey olarak öz değerleriniz, dürüstlük, güvenilirlik, çalışkanlık olmalı. Şayet dürüstseniz, güvenilirseniz ve çalışkansanız dünyanın neresinde olursanız olun hiç korkmayın başarı sizin için kaçınılmazdır. Bu da yalnız yeterli değilidir. Çünkü siz aynı zamanda Türk milletinin mensubusunuz. Bu milletin tarihi, kültürel değerleri, size tarihi geçmişten getirdiği, miras olarak bıraktığı değerleri ve bu milletin, bu ay-yıldızlı bayrak altında istiklale ve istikbale yürüyüşün bir mirasını bırakışı var."

En büyük gücün kişinin kendisine duyduğu inanç olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, "Geleceğe cesaretle, hiç tereddüt etmeden yürüyün" dedi.

Müezzinoğlu, "Bugün aldığınız noktadan bu ülkeyi bir basamak veya basamaklarca yukarı taşımak, sizin göreviniz ve sorumluluğunuzdur. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bıraktığı genç Cumhuriyet, onun bize ve onunla birlikte şehit, gazi ve milletimizin mirasıdır" ifadelerini kullandı.

Öz değerlerine sahip çıkan bir toplumun sıkıntı çekmeyeceğini anlatan Müezzinoğlu, "Türkiye'nin güçlü yolculuğunu bozmak isteyenlere birlik ve beraberlik içinde, kardeşlik duygularıyla cevap vereceğiz. Nasıl milli mücadeleyi hep beraber verdiysek o muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki yolculuğa da 78 milyon ülke insanının kardeşliği, birlik ve beraberliğiyle yürüyeceğiz. Birbirinizi daha çok sevin, 'Birlikten güç doğar' anlayışına sahip çıkın" diye konuştu.

Daha sonra Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve AK Parti Bursa milletvekilleriyle açılış kurdelesini kesen Müezzinoğlu, okulu gezerek, burada öğrencilerle deney yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.