Bursa

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

14:57 21 Ekim 2015
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

"İpek, bizim ihmal ettiğimiz ama tasarımla dünyayla yarışabilecek bir tasarım haline dönüştürebilirsek, esasında katma değer üretebileceğimiz bir alandır"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "İpek, bizim ihmal ettiğimiz ama tasarımla dünyayla yarışabilecek bir tasarım haline dönüştürebilirsek, esasında katma değer üretebileceğimiz bir alandır" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, merkez Yıldırım ilçesine bağlı Umurbey Mahallesi'nde, Bursa Büyükşehir Belediyesinin yaptırdığı "Umurbey İpek Üretim Tesisi"nin açılış törenine katıldı.

Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, ipeğin kalitesiyle, zarafetiyle Bursa'dan dünyaya farklı mesaj veren bir ürün olduğunu söyledi.

Sağlamlığı, saflığı, temizliği, inceliği ve güzelliği itibariyle "ipek" kelimesinin kent insanını tarif ettiğini anlatan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"İpek ile Bursa insanının kalp temizliği, örtüşüyor. İpek, Bursa'yı da en güzel tarif eden ürünlerden biri. Bu mirasa sahip çıkılması, yeniden güçlü bir üretim merkezinin dünyaya duyurulmasına altyapı kurulması, bir de işin içine tasarım kelimesinin koyulmasını taktir ediyorum. İpek, bizim ihmal ettiğimiz ama tasarımla dünyayla yarışabilecek bir tasarım haline dönüştürebilirsek, esasında katma değer üretebileceğimiz bir alandır."

Müezzinoğlu, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve bazı AK Parti Bursa milletvekilleriyle "Umurbey İpek Üretim Tesisi" ile aynı alandaki bayanlar yüzme havuzunun açılış kurdelesini kesti.

Tesisi de gezen Müezzinoğlu, buradaki tezgahlardan birinin başına geçerek, ipek halı dokudu.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.