Bursa

Eskişehir Valisi Tuna hakkındaki iddialar

11:37 23 Ekim 2015
Eskişehir Valisi Tuna hakkındaki iddialar

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, devlet kurumlarındaki görevleri sırasında herhangi bir özel korumadan yararlanmadığını, hakkında çalışma ve başarıya bağlı güven unsurundan kaynaklanan takdirin söz konusu olduğunu belirterek, "Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunda önce başkan danışmanlığı, sonrasında daire başkanlıkları görevlerinde bulundum, en az 10 binin üzerinde akaryakıt ve LPG istasyonuna lisans verdim. Sektörün içinde yer alan bütün lisans sahiplerinin dairemizin hizmetlerinden memnun olduğunu söyleyebilirim" ifadesini kullandı.

Tuna, valiliğin internet sitesinden 11 Ekim Pazar günü bir gazetede "Eskişehir Valisi EPDK’da şirketleri kayırmış" başlığıyla yer alan haber üzerine açıklama yaptı.

Söz konusu haberde "EPDK’ da daire başkanı olarak görev yaparken Çanakkale’ye vali olarak atandığı" ifadesine yer verildiğini anımsatan Tuna, internette herkese açık öz geçmiş bilgileri ve mesleki kariyerinin bilinçli olarak örtülmeye çalışıldığını kaydetti.

Açıklamasında üniversite eğitimi ve sonrasındaki kariyerine ilişkin bilgilere yer veren Tuna, millete kumpas kuranlar ile mücadele ettiklerini belirtti.

Tuna, "2003-2009 yılları arası İçişleri Bakanlığından ayrılarak Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunda önce başkan danışmanlığı, sonrasında daire başkanlıkları görevlerinde bulundum, en az 10 binin üzerinde akaryakıt ve LPG istasyonuna lisans verdim. Sektörün içinde yer alan bütün lisans sahiplerinin dairemizin hizmetlerinden memnun olduğunu söyleyebilirim" ifadesini kullandı.

Söz konusu haberde bahsi geçen olayın, geçici otogaz bayilik lisansı verildiği dönemde yeterlilik şartlarını taşımayan bir firmanın yaptığı şikayetten ibaret olduğunu bildiren Tuna, şunları kaydetti:

"Kurum Başkanlığınca konu soruşturulmuş ve disiplin cezası verilmesine dahi gerek görülmemiştir. Böyle bir ayrımcılığın yapılmış olması bırakın disiplin cezasını, mahkemede yargılanmayı bile gerektirebilirdi. İdarecilik eğitimi almış, deneyimli bir bürokrat olarak böyle bir uygulama yapmamız zaten mümkün olamazdı. Akabinde 2009 yılında tekrar İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri olarak atandım ve bir süre sonra müsteşar yardımcısı olarak görevlendirildim. 2011 yılı içinde de Çanakkale Valisi olarak atamam yapılmıştır. Görüldüğü gibi herhangi bir özel korumadan yararlanma durumum söz konusu olmayıp çalışma ve başarıya bağlı oluşan güven unsurundan kaynaklanan bir takdir hakkı söz konusu olup gerçek karne notumuz ise görev yaptığımız il ve ilçelerde yaşayan birlerce insanın hafızalarında ve gönlünde bırakabildiğimiz izler kadardır."

 Vali Tuna, Eskişehir’de de görev ve yetkilerinin farkında olarak çalıştığını, hukuka uygun denetimler yaptıklarını ifade ederek şunlara dikkati çekti:

"Devletin değişik kademelerine girerek sayısız kişiyi hukuksuz olarak dinleyen, özel hayatlarına giren, baskıyla, tehditle, şantajla menfaat sağlayan, devletin gizli bilgilerini dışarıya sızdıran ve bu ülkenin istikrarını hedef alan paralel yapılanmalar ve suç örgütlerine karşı tedbirli ve uyanık olmaya çalışıyoruz, onların yaptığı itibarsızlaştırma kampanyalarına rağmen insanımızı ve çocuklarımızı korumak ve ülkemizin güvenliğine yönelik bu tür faaliyetleri engellemek, suç işleyenleri de yargıya teslim etmek için her daim görev başında olacağız. Rüzgara göre hareket etmek onursuzluktur. Durduğumuz yer net, belli olmalıdır. Devletimizin ve milletimizin menfaatleri birinci önceliğimizdir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.