Bursa

Adalet Bakanı İpek:

15:32 24 Ekim 2015
Adalet Bakanı İpek:

"(Gezi Parkı davasında 244 sanığın cezalandırılması) Mahkeme bu konuda kararını verdi. Hiç şüphesiz çok kişiyle ilgili mahkumiyet kararı çıktı. Bunların bir temyiz süreci de olabilir, temyiz edebilirler"

Adalet Bakanı Kenan İpek, Taksim'deki Gezi Parkı odaklı eylemlerle ilgili 255 sanığın yargılandığı davada, 244 sanığın çeşitli suçlardan cezalandırılmasıyla ilgili, "Mahkeme bu konuda kararını verdi. Hiç şüphesiz çok kişiyle ilgili mahkumiyet kararı çıktı. Bunların bir temyiz süreci de olabilir, temyiz edebilirler" dedi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret eden İpek, burada yaptığı konuşmada, Bursa'da adliye binası konusunda bir sıkıntı olduğunu söyledi. 

İpek, bu konuda çalışmalara değinerek, şunları kaydetti: 

"Yeni adliye sarayını 1998'de açmış olmamıza rağmen şu anda çok binada bu yargı hizmetini vermeye çalışıyoruz. Bunun yanında faaliyete geçirmeyi planladığımız istinaf mahkemelerinin yeriyle ilgili de sorunlar hala devam ediyor. İnşallah belediye başkanı ve valimizin katkılarıyla 1-2 ay içinde istinaf mahkemesine yer sorununu da çözmüş olacağız. Bizim ön gördüğümüz 2016 Haziran ayı içinde Bursa'da da istinaf mahkemeleri yeni yerinde hizmet vermeye başlamış olacak. Buna gayret ediyoruz."

Yeni bir bina projesinin olduğunu ancak bunu yapmanın uzun süreceğini anlatan İpek, "Şu anda onun 1'inci etabının ihale işlemleri devam ediyor. Tabii onun bitmesi 2-3 yılı alacak. O tarihe kadar hizmet görmek üzere mevcut binalarda, resmi dairelere ait yerlerden istifade edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İpek, bir gazetecinin Taksim'deki Gezi Parkı odaklı eylemlerle ilgili 255 sanığın yargılandığı davada, 244 sanığın çeşitli suçlardan cezalandırılmasına ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine, "Mahkeme bu konuda kararını verdi. Hiç şüphesiz çok kişiyle ilgili mahkumiyet kararı çıktı. Bunların bir temyiz süreci de olabilir, temyiz edebilirler" diye konuştu.

Sosyal medyada yer alan "HDP'nin PKK şarkısıyla klip hazırlattığı" yönündeki iddiaları hatırlatan gazeteciye İpek, "Eğer o şarkıyla ilgili suç teşkil eden bir durum varsa zaten basınla ilgili cumhuriyet savcılarımız, görevinin başında, mutlaka değerlendiriyorlardır" değerlendirmesinde bulundu. 

Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Bursa Adliyesi'ni de ziyaret eden İpek, bu ziyaretlerini basına kapalı gerçekleştirdi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.