Bursa

DOSAB'da termik santral kurulması

18:45 24 Ekim 2015
DOSAB'da termik santral kurulması

Bursa 2. İdare Mahkemesinin, DOSAB tarafından kurulması planlanan termik santral projesi hakkındaki ÇED olumlu kararının yürütmesini durdurduğu belirtildi

Bursa 2. İdare Mahkemesinin, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) tarafından kurulması planlanan termik santral projesi hakkındaki Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararının yürütmesini durdurduğu bildirildi.   

Bursa Barosu Çevre Komisyonu üyesi avukat Eralp Atabek, "DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu" üyeleriyle Bursa Akademik Odaları Birliği'nde (BAOB) düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 1,5 yıldır DOSAB tarafından Demirtaş'a kurulmak istenen termik santrale karşı bir mücadele yürüttüklerini söyledi. 

Atabek, yılda 524 bin ton kömür yakacak bir tesise, 23 Temmuz 2015 tarihinde ÇED olumlu kararı verildiğini, bu karara karşılık 25 Ağustos 2015'te dava açtıklarını hatırlatarak, Bursa 2. İdare Mahkemesi'nin, 19 Ekim'de, santral projesinin yürütmesini oy birliğiyle durdurduğunu bildirdi. 

Mahkeme kararının sonuç bölümünde, "Mahallinde keşif ve bilirkişi incelemesi yaptırıldıktan sonra bu konuda yeniden bir karar verilinceye kadar 2577 Sayılı Yasa'nın 27'nci maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütmenin durdurulmasına, 19 Ekim 2015 tarihinde oy birliği ile karar verildi" ifadesinin yer aldığını belirten Atabek, şunları kaydetti: 

"Santral projesine ilişkin ihale, ruhsat veya inşaat sürecine ilişkin yasal bir adım atmalarının önü tamamıyla kapanmıştır. Bursa'nın başına büyük belalar açacak bu projeden tamamen kurtulmadık fakat sürecin şu an için durmasının mutluluğunu paylaşıyoruz ve bir kez daha buradan tekrar ediyoruz yürütmenin durdurulması yetmez, santrali yaptırmamak için mücadelemizi sürdüreceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.