Bursa

5'inci Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali

14:24 25 Ekim 2015
5'inci Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali

Festival kapsamında ilk söyleşinin konuğu fotoğraf sanatçısı Demirel oldu

Bursa'da bu yıl 5'incisi düzenlenen Uluslararası Fotoğraf Festivali (Bursa FotoFest) kapsamında, fotoğraf sanatçısı söyleşilerinin ilk konuğu İbrahim Demirel oldu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Demirel, Bursa FotoFest'teki ilk sanatçı söyleşide fotoğraf meraklılarıyla bir araya geldi. 

Söyleşide, Bursa Büyükşehir Belediyesinin festivale destek vermesinin fotoğraf adına çok önemli olduğunu belirten İbrahim Demirel, sergi alanının Bursa’ya ve Türkiye’ye yakışır şekilde düzenlendiğini ifade etti.

Yazarlar ve şairlerin kendilerini yazılarla anlattığını, kendisinin de fotoğrafla bunu yapmayı amaç edindiğini vurgulayan Demirel, şunları söyledi:

 "1968 senesinden bu yana tüm konuları fotoğraflarla anlatıyorum. Türklerin Almanya’ya göç etmeye başlamasıyla konuyu fotoğraflamak istedim. Üniversite senatosuna dilekçe verdim. İzin verilmedi. Kendi imkanlarımla 40 gün Almanya’da dolaştım. Ardından Türkiye’de sergi açtım. Almanya hükümeti sergiyi görünce ülkelerinde de açılmasını istedi. Bu sergi, şimdide Bursa Fotoğraf Festivali'nde yer alıyor."

Fotoğrafın görsel sanat olduğunu savunanlardan olduğuna değinen Demirel, fotoğrafın iletişim aracı ve evrensel bir dil olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.