Bursa

Meslek lisesinin bazı bölümlerinin başka bir okula nakledilmesi

15:57 27 Ekim 2015
Meslek lisesinin bazı bölümlerinin başka bir okula nakledilmesi

Türk Eğitim-Sen üyeleri, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bazı bölümlerinin kapatılarak başka bir okula nakledilmesine tepki gösterdi

Türk Eğitim-Sen Bursa 1 No'lu Şube üyeleri, merkez Nilüfer ilçesindeki Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Mobilya ve İç Mekan Tasarımı ile Matbaa bölümlerinin kapatılarak başka bir okula nakledilmesini protesto etti.

Okul önünde toplanan sendika üyeleri adına basın açıklaması yapan Şube Başkanı Kazım Sarnık, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki bölümlerin kapatılıp Demirtaş Endüstri Meslek Lisesinde açılmasına ve öğrencilerin eğitime bu okulda devam etmesine karşı çıktıklarını söyledi.

Öğrencilerin haksızlığa uğradığını iddia eden Sarnık, "Sendika olarak bu konuda arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Öğrencilerimizin haksızlığa uğradığını düşünüyoruz. Bu çevreden gelen öğrencileri başka okullara gönderiyorsunuz, 'Gelin burada staj yapın' diyorsunuz. Bu kadar çelişki olur mu?" dedi.

Şube Genel Sekreteri Mehmet Başay da bu bölüme gelen öğrencilerin yüzde 100'ünün dar gelirli ailelerin çocukları olduğunu belirtti.

Başay, "Bu, bir öğrenci için ayda ortalama 120 lira ulaşım masrafının aileye çıkması demek. En büyük problem, ulaşım ve gidilen okulda atölyelere bu makinelerin konulması mümkün değil. Zaten gidilen okulların kendi makineleri var yani ne yazık ki bu makineler atıl durumda depolara konulacak yani bir daha kullanılmayacak. Bu daha da kötü bir şey" diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.