Bursa

1 Kasım Genel Seçimi

22:09 01 Kasım 2015
1 Kasım Genel Seçimi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin kesin olmayan sonuçlarına ilişkin, "İnşallah AK Parti'nin bu 11-0'lık galibiyetten mağlup olanların ders alacağı, demokrasinin de kazanacağı günleri hep beraber görürüz" dedi.

Müezzinoğlu, AK Parti Bursa İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, "demokrasi bayramı"nın millet için hayırlı olmasını diledi.

AK Parti'nin, kurulduğu günden bu yana "milletin hukuku, milli irade" dediğini, milletin iradesiyle çelik çomak gibi oynamak isteyenlere karşı dik durduğunu belirten Müezzinoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, millet adına sergilediği dik duruşu bir sorumluluk olarak bugünlere getirdiğini anlattı.

Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"İnşallah AK Parti'nin bu 11-0'lık galibiyetten mağlup olanların ders alacağı, demokrasinin de kazanacağı günleri hep beraber görürüz. Ne yazık ki 11'inci dersten bu yana hep şunu gördük; 'Atatürk' diyenler, Atatürk'ün 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözünü ne yazık ki özümseyemediler. 'Atatürk' diyenler, muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki yer hedefine sahip çıkamadılar. 'Cumhuriyet' diyenler, cumhuru asla özümseyemediler. Şunu bilmeliler ki egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve milletin olacaktır. Bu millet, o muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki o hedefe mutlaka yürüyecektir, cumhur ve cumhuriyetle beraber."

- "Bu ülkenin yarını, bugünden daha huzurlu olacaktır"

"Cumhur, isteseler de istemeseler de başkanını da seçti" diyen Müezzinoğlu, bundan sonraki süreçte millet ne derse onun olduğu bir sürecin devam edeceğini belirtti.

Bakan Müezzinoğlu, şunları ifade etti:

"Diğer bir siyasi parti, milletin 'barış, huzur' dediği bir dönemde, onu öyle kandırarak, 'Kandil, silah, tetikte parmak' diyen anlayışa milletin ve kendi seçmeninin verdiği cevabı çok iyi okumalı. İnşallah yine bu millet, huzurdan, barıştan, kardeşlikten yana olan sürecine güçlü bir şekilde sahip çıkmıştır; 'milleti merkeze alan, milletle beraber yürüyen, milletin ortak değerleri ve aklıyla yolculuk yapan AK Parti, Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu' demiştir. Ankara'da oturup da kuru kuruya milliyetçilik yaparak, her şeye 'hayır' diyen anlayışa milletimiz ve kendi siyasi parti temsilcileri, gerekli uyarıyı yapmıştır. Ümit ve arzu ediyoruz ki bundan sonraki süreç milleti, milletin hak ve hukukunu, hayallerinin ve umutlarının öncülüğünü merkeze alan demokrasinin güçlendiği güçlü bir süreç olur. Milletimize teşekkür ediyorum; milletimizi namerde muhtaç etmediği için teşekkür ediyorum, bu milletin sağduyusuna, vicdanına, aklına, izanına teşekkür ediyorum. Hiç yanılmadı, yine yanılmadı."

Milletin kendisiyle yürüyenlere, derdini kendi derdi olarak görenlere sahip çıktığını dile getiren Müezzinoğlu, Balkanlar, Orta Asya, Filistin, Gazze, Myanmar ve Türkiye'nin dik duruşuna umutla bakan, güven duymak isteyen mazlum ve mağdurlar adına da millete teşekkür etti.

Ortak aklı, ortak değerlerle şekillendiren bir siyasi anlayışın mensupları olduklarını vurgulayan Müezzinoğlu, "78 milyon ülke insanı şundan emin olsun ki bu ülkenin yarını, bugünden daha huzurlu olacaktır. CHP'li, MHP'li kardeşlerim de HDP'ye barış ve huzur için oy veren seçmenlerimiz de şunu iyi bilsinler ki onların da yarınlarını bugünden daha iyi yapmak bizim boynumuzun borcu" dedi.

- "Ülke kalkınmasını kardeşlik üzerine inşa edeceğiz"

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala da seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diledi.

Milletin, ferasetiyle Türkiye'nin önünü açtığını belirten Ala, şöyle konuştu:

"Bu millet, yol kesmek, Türkiye'yi rayından çıkarmak isteyenlere güzel bir ders vermiştir; bize de ağır bir sorumluluk yüklemiştir. Biz bu sorumluluğun bilinci içinde yolumuza devam edeceğiz. Buradaki en önemli, en kıymetli değerimiz 78 milyonun kardeşliğidir. Biz Türkiye'nin kalkınmasını, gelişmesini kardeşlik üzerine inşa edeceğiz. Önümüzdeki 4 yıl inşallah milletin bütün meselelerine vaziyet eden bir hükümetle yol alacağınız bir dönem olacaktır. Çok önemli bir fırsatı memleketin önüne bu millet, ferasetiyle koymuştur."

Ala, demokrasinin geliştirileceği, kalkınmanın sağlanacağı, ekonominin geliştirileceği bir dönemin tarihe geçirileceğine işaret ederek, "Bunun başarısı milletimize aittir. Demokrasi tarihi yazmıştır bu millet ve her türlü başarının altındaki imza, milletimize aittir" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.