Bursa

Türk bebe-çocuk konfeksiyon sektörü ABD'ye açılıyor

10:16 02 Kasım 2015
Türk bebe-çocuk konfeksiyon sektörü ABD'ye açılıyor

Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) Başkanı Halil Atalay, ABD'ye de ürün ihraç etmek için girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ekonomi Bakanlığının Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge) Projesi desteği kapsamında bazı sektör temsilcileriyle ABD'de temaslarda bulunduklarını anlattı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde, ABD'de firma temsilcileriyle toplantı yaptıklarını belirten Atalay, şöyle konuştu:

"Bir haftalık temaslarımız sonucunda gördük ki ABD'de pazarımız hiç yok. Birçok sektörde Amerika'ya ürün satamıyoruz. Bunun araştırılmasına karar verdik. Oysa Amerika, dünyanın en büyük ithalatçısı. Sektörle ilgili derin araştırmalar yapıyoruz. Üç kıtaya ürün satıyoruz, inşallah Amerika'yı da bu pazarın içine alacağız. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla da görüşerek bunu birlikte başaracağız. Amerika, 330 milyonluk bir ülke ve bebe çocuk konfeksiyonu sektörü olarak bu pazarı mutlaka değerlendirmek istiyoruz."

Atalay, BTSO öncülüğünde 2016 yılının ocak ayında Bursa'da sektöre yönelik bir fuar düzenlemeyi hedeflediklerini dile getirerek, bu fuarla yerli firmaların dünyaya açılacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.