Bursa

Milletvekili seçiminin ardından

09:35 03 Kasım 2015
Milletvekili seçiminin ardından

 Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, "1 Kasım seçimlerinden tek başına bir iktidarın çıkması ve AK Parti'nin büyük zafer kazanması, değer odaklı dış politika izleyen Türkiye'nin elini güçlendireceği için kardeş halklarda ve İslam dünyasında büyük bir heyecan uyandırdı" dedi.

İşbilir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçimin kesin olmayan sonuçlarının açıklanmasının ardından Üsküp'ten Gazze'ye, Saraybosna'dan Hartum'a, Viyana'dan New York'a kadar düzenlenen kutlamaların, duyulan heyecanın çok önemli bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Son yıllarda uluslararası sistemin adalet üretmediğini savunan İşbilir, bu durumun Türkiye tarafından güçlü bir şekilde sorgulandığını dile getirdi.

Türkiye'nin, başta bölgesinde olmak üzere tüm dünyadaki ezilmiş halkların yanında durmaya çalıştığını vurgulayan İşbilir, özellikle Suriye krizi bağlamında uluslararası aktörlere örnek olacak, Suriyelilere ümit verecek ilkeli bir politika izlendiğini ifade etti.

İşbilir, güçlü ve istikrarlı Türkiye'nin hem bölge hem de dünya barışının anahtarı olabileceğini belirterek, şöyle konuştu:

"1 Kasım seçimlerinden tek başına bir iktidarın çıkması ve AK Parti'nin büyük zafer kazanması, değer odaklı dış politika izleyen Türkiye'nin elini güçlendireceği için kardeş halklarda ve İslam dünyasında büyük bir heyecan uyandırdı. Türkiye, bu seçim sonuçlarıyla cumhuriyetin 100'üncü yılına daha emin adımlarla ilerleyecek, bölgesinde bir barış ve istikrar adası olarak yıldızı parlamaya devam edecektir. Önümüzdeki süreçte mülteci krizi, İran'ın Ortadoğu'daki mezhepçi nüfuz savaşı, Irak ile Suriye'ye yönelik dış müdahaleler, Filistin meselesi ve terörle mücadele, Türkiye'nin önündeki en önemli meselelerdir. Kurulacak hükümetin halktan almış olduğu meşruiyetle bu problemlerin üzerine inisiyatif alıcı bir politikayla gitmesini arzu ediyoruz."

Türkiye'nin en önemli gücünün, işleyen demokrasisi ve milli iradeye dayanan meşruiyeti olduğunu anlatan İşbilir, bu özelliğiyle İslam dünyasında ilham kaynağı olmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.