Bursa

"Bursa'da 140 bin romatoloji hastası var"

14:41 08 Kasım 2015
"Bursa'da 140 bin romatoloji hastası var"

 Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Romatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ediz Dalkılıç, Türkiye'de romatolog sayısının çok az olduğunu belirterek, "Sadece Bursa'da 140 bin romatoloji hastası var" dedi.

Dalkılıç  AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle kış aylarına yaklaşıldığında romatizmal hastalıklardan yakınanların sayısında artış olduğunu, bunun insanın tüm vücudunu etkileyen bir rahatsızlık olduğunu söyledi.

Türkiye'de romatizmal hastalıkların coğrafi koşullar ve iklim gibi etkenler yüzünden yüksek olduğunu vurgulayan Dalkılıç, şöyle konuştu:

"Hastanelerimize romatizmal hastalıklardan başvuru sayısı çok fazla olmaktadır. Tabii bu hastalık ayaktan tutun vücudun tüm bölgelerinde görülebilen bir hastalık. Kaslarda da olabiliyor, eklemlerde de veya kalp, böbrek gibi hayati önem taşıyan organları da etkileyebiliyor. Bu tür hastalıklarla mücadelede maalesef hekimler olarak sayı yetersizliği bulunmaktadır. Romatizmal hastalıkların oldukça yaygın olmasına karşın ülkemizde romatolog sayısının ABD ve Avrupa’nın çok gerisindedir. Türkiye’de 200 romatolog bulunmaktadır. Buna karşılık sadece Bursa'da 140 bin romatoloji hastası var."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.