Bursa

Bursa'daki İHH Afet Koordinasyon Merkezi inşaatı

15:41 09 Kasım 2015
Bursa'daki İHH Afet Koordinasyon Merkezi inşaatı

Marmara Bölgesi'ni kapsayan çalışmalar için inşası devam eden merkez, eğitim ve konferans salonları, lojistik depo, misafirhane, afet durumunda koordine edilebilecek donanımda odalar ile aynı anda bin kişiye yemek verilebilecek imkanlara sahip olacak

 Bursa İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği tarafından Marmara Bölgesi'ni kapsayan çalışmalarda kullanılması amacıyla yapımına başlanan Afet Koordinasyon Merkezi'nin inşaatına devam ediliyor.

Dernek Başkanı Hüseyin Kaptan ve beraberindekiler, Yeni Yalova Yolu'nda Şehirler Arası Otobüs Terminali yakınındaki alanda yürütülen inşaat çalışmalarını inceleyerek şantiye yetkililerinden bilgi aldı.

Kaptan, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, İHH İnsani Yardım Vakfının, 140 ülkede faaliyet gösteren bir kuruluş olduğunu söyledi.

Bazı illerde, vakfa bağlı acil yardım arama kurtarma birimleri oluşturulduğunu belirten Kaptan, "Marmara Bölgesi depremde öncelikli bir bölge olduğu için merkezi İstanbul'a deniz yoluyla yakın bir yerde bulunan Bursa'da yapmayı düşündük. Bursa'nın da merkezinde değil, otoban ve ana arterlere kolay ulaşılabilecek bir bölge seçtik" dedi.

Projenin Avrupa standartlarında hazırlandığına dikkati çeken Kaptan, merkezin eğitim ve konferans salonları, misafirhane, afet durumunda koordine edilebilecek donanımda odalar ve aynı anda bin kişiye yemek verilebilecek imkanlara sahip olacağını aktardı.

Acil durumlarda kullanılacak malzemelerin konulacağı lojistik deponun da bu merkezde yer alacağı bilgisini veren Kaptan, şöyle konuştu:

"Açık alanda da eğitim yerleri oluşturulacak. İHH İnsani Yardım Vakfının arama kurtarma ekibinde, eğitimlerini tamamlamış 68 gönüllü arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımıza ayrıca eğitmen eğitimi aldırıyoruz çünkü çocuklarımıza afet durumunda bilinçlendirme ve temel bilgileri sunacağımız eğitimlerini sürekli vereceğimiz ve aynı zamanda pratik olarak da eğitimlerini vereceğimiz alan olacak. Bu projeye kamuoyundan da destek bekliyoruz. Ümit ediyoruz örnek bir proje olur. Bir deprem anında insan kurtarmanın ne kadar önemli olduğunu ve bu doğrultuda yaşadığımız sıkıntılar profesyonel olmamakla beraber kurtarma esnasında maalesef çok can kayıplarına şahit olduk. Bu vesile ile hem toplumumuzu bilinçlendirme hem de burada oluşabilecek acil durumlarda hemen en kısa zamanda ulaşmayı hedefliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.