Bursa

UEDAŞ ekipleri gece yarısı da çalışıyor

12:30 10 Kasım 2015
UEDAŞ ekipleri gece yarısı da çalışıyor

 Uludağ Elektrik Dağıtım (UEDAŞ) ekipleri, enerjinin kesintisiz ve kaliteli olarak dağıtımının sağlanması amacıyla, şebeke yenilemeye dönük yatırımlarını gece gündüz gerçekleştirdiği çalışmalarla sürdürüyor.

UEDAŞ’ın dört ili kapsayan görev alanında planlanan çalışma programı çerçevesinde hareket eden elektrik arıza ekipleri, tespit ettikleri eksiklikleri giderirken, deformasyona uğrayan hatları da onarıyor. Ayrıca kestirimci bakımla aydınlatma bakım çalışmalarını da gece yarısı saatleri için planlayarak gerçekleştiriyor.

Yaz sezonunu yoğun olarak şebeke yenileme çalışmaları ile geçirdiklerini belirten UEDAŞ Genel Müdürü Mesut Efe, yapılan değerlendirmeler sonucu alınan taleplerin öncelik sırasına göre bakım ve onarım programı kapsamına alındığını vurgulayarak, yıpranmış hatların onarımı, yeni tesis çalışmaları ile birlikte havai hatların yer altına alınması işlemlerini aralıksız sürdürdüklerini ifade etti.

Çalışmalarını ilçe merkeziyle sınırlı tutmadıklarını tüm kırsal mahallerde de benzer çalışmaları gece gündüz demeden yürüttüklerini aktaran Efe, ''Kış gelmeden önce enerji kalitesini artıracak, uzun süreli elektrik kesintilerinin önüne geçmek için tedbirlerimizi alıyoruz. Yaptığımız çalışmalar sayesinde uzun süreli elektrik kesintilerinin yaşanmamasını hedefliyoruz.'' şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.