Bursa

Bursa Aşçılar Derneği Başkanı Kahrıman:

11:58 11 Kasım 2015
Bursa Aşçılar Derneği Başkanı Kahrıman:

"Kendisini iyi yetiştirmiş yiyecek içecek hizmetleri alanından mezun bir öğrencinin işsiz kalması söz konusu bile değil. Aşçılık son yıllarda birçok mühendislikten daha popüler bir meslek"

 Bursa Aşçılar Derneği (BURASDER) Başkanı Reşat Kahrıman, "Kendisini iyi yetiştirmiş yiyecek içecek hizmetleri alanından mezun bir öğrencinin işsiz kalması söz konusu bile değil. Aşçılık son yıllarda birçok mühendislikten daha popüler bir meslek" dedi.

Kentte faaliyet gösteren Otelcilik ve Turizm Meslek Liselerinin müdürleri ile Yiyecek Bölümlerinin alan şefleri, BURASDER'in daveti üzerine bir araya geldi.

Kahrıman, toplantıda yaptığı konuşmada, aşçılığın son yılların gözde bir meslek olduğunu söyledi.

Bu toplantıyı, sektör sorunlarını ve geleceğini konuşmak için düzenlediklerini belirten Kahrıman, şöyle konuştu:

"Geleceğin turizmcilerini yetiştirmek için Otelcilik ve Turizm Meslek Liselerine her türlü desteğe hazırız. Öğrencilerin mesleki eğitimde karşılaştıkları zorlukları ortadan kaldırmak için otel ve restoranların mutfak şefleriyle okullar arasında bir köprü kurmayı hedefliyoruz. Kendisini iyi yetiştirmiş yiyecek içecek hizmetleri alanından mezun bir öğrencinin işsiz kalması söz konusu bile değil. Aşçılık son yıllarda birçok mühendislikten daha popüler bir meslek."

Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Ömer Faruk Bektaş da otelcilik ve turizm okullarının öğrencilerinin daha iyi bir eğitim almaları için altyapı oluşturulması ve bunların projelendirilmesi gerektiğini ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.