Bursa

Ev hanımlarına İngilizce eğitimi

19:58 12 Kasım 2015
Ev hanımlarına İngilizce eğitimi

Nilüfer Belediyesi ve Ankara TÖMER işbirliğiyle gerçekleştirilen projeyle İngilizce öğrenen 15 ev hanımı, sertifikalarını aldı

Bursa'da Nilüfer Belediyesi ve Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) işbirliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında, İngilizce eğitimini tamamlayan 15 ev hanımına sertifikaları törenle verildi.

Nilüfer Kadın ve Çocuk Merkezi'nde eğitim alan ev hanımları, 2 aylık kursu tamamladı. Başlangıç seviyesinde İngilizce öğrenen kadınlar, aldıkları eğitim sayesinde, hem yabancı dile olan ilgilerini artırıyor hem de çocuklarının İngilizce ödevlerine daha fazla yardım etmeyi amaçlıyor.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sertifika töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, "İki ayda özellikle kadınlara yönelik bu kurstan 15 kadınımız faydalandı. Amacımız hem İngilizce öğrenmelerini sağlamak hem de sosyal ilişkilerini geliştirerek dostluklar oluşturmak için bir arada bulunmalarını sağladık. Zaten Kadın ve Çocuk Merkezleri'nin de kuruluş amacı budur" şeklinde konuştu.

TÖMER Bursa Şube Müdürü Halil Çağlar da işbirliğine her zaman hazır olduklarını belirterek, "Biz de Nilüfer Belediyesiyle paydaş bir kurum olmaktan, kadınlarımızın sosyal hayata katılımına destek olduğumuz için çok mutluyuz. İnşallah böyle projeler devam eder ve biz de işin ucundan tutarız. Bu bizi daha da mutlu eder" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.