Bursa

BTÜ projesine TÜBİTAK desteği

12:24 13 Kasım 2015
BTÜ projesine TÜBİTAK desteği

BTÜ'nün "Taşıtlarda Yeni Nesil Süspansiyon Sisteminin Geliştirilmesi" odaklı projesiyle yüksek performanslı ve Türkiye'de ilk olacak bir taşıt süspansiyon sistemi geliştirilecek

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), Coşkunöz Holding-Hexagon Studio işbirliğiyle hazırlanan proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'ndan (TÜBİTAK) destek almaya hak kazandı.

BTÜ, Doğa Bilimleri Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi (DBMMF) Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Yrd. Dr. Erdem Uzunsoy ve Doç. Dr. Ali Rıza Yıldız'ın "Taşıt Dinamiği" ve "Optimum Tasarım" konularında danışmanlık yapacağı "Taşıtlarda Yeni Nesil Süspansiyon Sisteminin Geliştirilmesi" projesiyle yüksek performanslı ve Türkiye'de ilk olacak bir taşıt süspansiyon sistemi geliştirilecek.

BTÜ Doğa Bilimleri Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Kopmaz, ulusal ve uluslararası işbirlikleriyle önemli başarılar elde etmenin gurur verici olduğunu söyledi. 

Kopmaz, başarılı bir üniversite-sanayi işbirliği örneği sergilendiğini belirterek,şunları kaydetti:  

"Sac metal şekillendirme konusunda Türkiye'nin en önde gelen firması Coşkunöz Holding ve otomotiv ile savunma alanlarında yerel ve uluslararası platformlarda tasarım ve mühendislik hizmeti sunan Hexagon Studio'ya işbirliklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca BTÜ ailesi olarak 15 milyon lira harcanarak kurulan fakültemiz laboratuvarları, Bursa ve ülkemiz sanayicilerimizin hizmetindedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.