Bursa

Bursa'da "Toprağa Saygı Yürüyüşü"

15:46 13 Kasım 2015
Bursa'da "Toprağa Saygı Yürüyüşü"

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, TEMA Vakfı tarafından erozyonla mücadele etkinlikleri kapsamında "Toprağa Saygı Yürüyüşü" düzenlendi.

TEMA Vakfı Bursa Temsilciği tarafından gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, toplumu bilinçlendirmek ve doğa varlıklarının korunmasına dikkati çekmek amacıyla yapılan yürüyüş, FSM Bulvarı'ndan başladı. 

Ellerinde dövizler taşıyan Tema gönüllüsü öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar, Nilüfer Belediyesi Halk Evi'ne kadar yürüdü.

TEMA Vakfı Bursa İl Temsilcisi Şaban Uyar, burada yaptığı konuşmada, vakfın 1992 yılından bu yana erozyonla mücadele etkinlikleri yaptığını hatırlattı.

Uyar, 18 yıldan beri "Toprağa Saygı Yürüyüşleri" düzenlediklerini anlatan Uyar, şunları kaydetti:

"Şuanda tüm Türkiye'de TEMA Vakfı gönüllülerinin yaptığı gibi biz de burada toprağa saygıyı göstermek, toprakla ilgili dikkat çekilmesi gereken konuları gündeme getirmek için buradayız. Bu yıl 'Toprağa Saygı Yürüyüşü'nün ayrı bir önemi var. Birleşmiş Milletlerin Ankara'da yapmış olduğu 12'nci taraflar toplantısında toprağın bozulmasını önlemek Birleşmiş Milletlerin sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda koruma altına alınmış oldu. Bir anlaşma imzalandı. Dolayısıyla TEMA Vakfı'nın 25 yıldır yürütmüş olduğu bu mücadelenin Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilmesinden de son derece mutluyuz. Bu yıl daha gururlu yürüyoruz." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.