Bursa

Uludağ'da kış sezonu hazırlıkları

18:03 13 Kasım 2015
Uludağ'da kış sezonu hazırlıkları

 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Oteller Bölgesi'ndeki tesislerin en geç yıl başına kadar tamamlanarak hizmete alınacağını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kadıyayla, Sarıalan ve Oteller Bölgesi'ndeki teleferik istasyonlarında incelemelerde bulunan Altepe, çalışmalar hakkında Bursa Teleferik AŞ Genel Müdürü İlker Cumbul'dan bilgi aldı. 

Recep Altepe, burada yaptığı açıklamada, 50 yıl aradan sonra yenilenen teleferiğin Bursa ve Uludağ'a hareket getirdiğini ifade etti.

Yenilenen teleferikle yabancı turist sayısında artış yaşandığını, ortaya çıkan ihtiyaçların giderilmesi noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak yoğun çaba sarf ettiklerini vurgulayan Altepe, istasyonları sosyal alanlar, kafeteryalar, restoranlar ve insanların buluşup, güzel vakit geçirebilecekleri alanlarla donatarak, birer yaşam merkezi haline getirdiklerini aktardı.

Recep Altepe, Sarıalan'ın eski teleferiğin gittiği son alan olduğunu, yeni yapılan kafeteryalar, restoranlar ve sosyal tesislerle istasyonun ayrı bir güzellik kazandığını ifade ederek, "Bir yandan teleferiğin cazibesi artarken, diğer yandan Uludağ'ın cazibesi artıyor" ifadelerini kullandı.

Teferrüç'ün ardından Sarıalan İstasyonu'ndaki sosyal alanları, kafeterya, restoran ve alışveriş merkezlerini hizmete aldıklarını anlatan Altepe, "Oteller Bölgesi'ndeki tesisler en geç yıl başına kadar tamamlanarak hizmete alınacak" dedi.

Uludağ'a çıkan turistlerin keyifli zaman geçirmek için sosyal tesislere ihtiyaç duyduğunu belirten Recep Altepe, "Ağır kış şartlarında insanların sığınabileceği, keyifli zaman geçirebileceği mekanlar birer birer tamamlanıyor. Bu tesisler Uludağ'ın cazibesini daha da artıracak" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.