Bursa

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay:

12:49 18 Kasım 2015
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay:

"Ülkemiz kompozit üretiminde dünya arenasında istenilen düzeyde değil. Türkiye sanayisinin dinamosu konumundaki Bursa, kompozit malzeme üretiminde önemli bir potansiyel taşımaktadır"

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Ülkemiz kompozit üretiminde dünya arenasında istenilen düzeyde değil. Türkiye sanayisinin dinamosu konumundaki Bursa, kompozit malzeme üretiminde önemli bir potansiyel taşımaktadır"  dedi.

Kente kompozit mükemmeliyet merkezi kazandırmak için hazırlıklarına devam eden BTSO, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansının (BEBKA) da destekleriyle gerçekleştirilen "İleri Kompozit Malzemeler Temel Eğitimi Projesi" eğitim programı Altıparmak'taki oda hizmet binasında başladı.

BTSO öncülüğünde yapılan eğitimlerde, kompozit alanında çalışmaları bulunan Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, kompozit malzemenin uygulama alanları, genel özellikleri ve gelecekteki kullanımına ilişkin bilgiler sundu. 21 Kasım'a kadar devam edecek eğitimlere 30'a yakın firma temsilcisi katılıyor. Eğitim programı ile Bursa iş dünyasının kompozit malzemeler konusundaki yetkinlikleri ve beceri düzeylerinin artırılması amaçlanıyor.

Burkay, eğitimin açılışında yaptığı konuşmada, başta uzay, havacılık ve savunma gibi stratejik sektörler için önemli bir malzeme olan kompozit alanında katma değerli üretimi arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

 Firmalara verilen eğitimin kompozit alanında farkındalığı arttıracağına inandığını belirten Burkay, şunları kaydetti:

"Kompozit dünya ölçeğinde geleceğin sektörleri arasında gösteriliyor. Bursa'nın da bu sektörden hak ettiği payı almasını hedefliyoruz. 'İleri Kompozit Malzemeler Temel Eğitimi' firmaların üretimlerine büyük fayda sağlayacak. Ülkemiz kompozit üretiminde dünya arenasında istenilen düzeyde değil. Türkiye sanayisinin dinamosu konumundaki Bursa, kompozit malzeme üretiminde önemli bir potansiyel taşımaktadır. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla bu potansiyeli harekete geçirmeyi amaçlıyoruz. Uzay ve havacılık, otomotiv, taşımacılık, denizcilik, yapı sektörü, spor ekipmanları, askeri uygulamalar ve tüketim malları üretiminde kompozit malzemeler önemli ölçüde kullanılıyor. Bursa'ya 'İleri Kompozit Malzemeler Araştırma ve Mükemmeliyet Merkezi' kazandırmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürdürüyoruz. Merkez sayesinde kompozit ile ilgili olarak firmalarımızın Ar-Ge ve know-how ihtiyacının karşılanmasını ve bünyelerinde gerçekleştiremedikleri çalışmalarına katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Merkezimiz aynı zamanda uluslararası düzeyde kaliteli ve özgün bilgiye ulaşabilme hedeflerimize uygun olarak ulusal bilimsel ağ yapıları içinde üniversitelerin ve araştırmacıların desteklenmesine katkıda bulunacaktır."

Firmalara 5 günde 40 saate yakın eğitim verileceğini aktaran Karahan ise kompozit malzemelerin sanayi için birçok avantaja sahip olduğuna dikkati çekerek, "Uygulama alanına bağlı olarak malzemeler istenen yönde farklı performans seviyelerine ayarlanabilecek. Kompozit ürünlerde özellikle yüksek mukavemet, hafiflik, tasarım esnekliği, üretim kolaylığı sağlıyor" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.