Bursa

Zeytinlikte Roma dönemine ait lahitin bulunması

19:05 20 Kasım 2015
Zeytinlikte Roma dönemine ait lahitin bulunması

İznik'te, bir zeytinlikte bulunan ve Roma dönemine ait olduğu belirtilen mermer lahitin daha önce defineciler tarafından açıldığı ileri sürüldü

 Bursa'nın İznik ilçesinde, bir zeytinlikte bulunan ve Roma dönemine ait olduğu belirtilen mermer lahitin daha önce defineciler tarafından açıldığı iddia edildi.

İlçeye bağlı Hisardere köyü yolu Kayaarkası mevkisindeki bir zeytinlikte rastlanılan lahitin tamamına ulaşılabilmesi için kazı çalışmaları devam ediyor.

Bölgede savcılıktan alınan izinle İznik Müzesi'nde görevli arkeologların gözetiminde bölgede başlatılan kazıda ilk belirlemelere göre, lahitin daha önce defineciler tarafından bulunduğu ileri sürüldü. 

Jandarma tarafından koruma altına alınan bölgedeki kazıların iki gün daha sürebileceği öğrenildi.

Hisardere köyü yolu Kayaarkası mevkisinde Hatice Sürek'e ait zeytinlikte, tarihi kalıntılara rastlanması üzerine durum İznik Müzesi yetkililerine bildirilmiş, savcılıktan alınan izinle İznik Müzesi'nde görevli arkeologların gözetiminde, söz konusu bölgede başlatılan kazıda, toprağın 30 santimetre altında Roma dönemine ait olduğu anlaşılan lahit ortaya çıkarılmıştı.

"Kraliçe mezarı" olabileceği, yaklaşık 7 ton ağırlığında ve üst kapağında büyük bir kırık bulunduğu tahmin edilen lahitin şu ana kadar İznik'te başka bir örneğinin çıkmadığı belirtiliyor. İki tarafında "lotus çiçeği"ne sarılı Eros kabartması yer alıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.