Bursa

Bursa'da organ bağışı

02:25 21 Kasım 2015
Bursa'da organ bağışı

Beyin kanaması nedeniyle tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen kişinin karaciğeri ve böbrekleri 3 hastaya nakledilmek üzere alındı

Bursa'da, hiper tansiyona bağlı beyin kanaması nedeniyle tedavi gördüğü Çekirge Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen kişinin karaciğeri ve böbrekleri kentteki 3 hastaya nakledilecek.

İki gün önce rahatsızlanınca Çekirge Devlet Hastanesine kaldırılan 62 yaşındaki Osman G'nin hiper tansiyona bağlı beyin kanaması geçirdiği tespit edildi ve yoğun bakıma alındı. İki günlük takipten sonra Osman G'nin beyin ölümü gerçekleşti. Doktorların görüştüğü aile, Osman G'nin organlarını bağışlamaya karar verdi. 

Organ Nakli Koordinatörü ve Çekirge Devlet Hastanesi genel cerrahi uzmanı Opr. Dr. Timur Didinen, gazetecilere yaptığı açıklamada, ailenin izni olmadan soyadını açıklamak istemedikleri Osman G'nin, hiper tansiyona bağlı beyin ölümünün gerçekleştiğini belirterek, şöyle konuştu:

''Aile, organ bağışı konusunda bilgiliydi ve tereddüt etmeden kabul etti. Eğitimin önemi burada ortaya çıktı. Organ bağışının önemini bilen insanlar çok daha kolay bağışlıyorlar. Bu organ bağışı bu haftaki ikinci donör operasyonumuz. İnşallah yıl sonuna kadar daha yüksek başarılara ulaşacağız. Bu operasyonların arkasındaki tüm ekibe teşekkür ediyorum. İki böbreği ve karaciğeri Bursa Acıbadem Hastanesi’nden organ bağışı bekleyen hastalara nakledilecek. Organlar 3 kişiye can verecek." 

Acıbadem Bursa Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Salih Gülten de yaklaşık 4 saat süren operasyonun ardından alınan organların Sağlık Bakanlığının puan sistemiyle hak eden hastalara nakledileceğini bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.