Bursa

Bayırbucak Türkmenlerine insani yardım

14:54 24 Kasım 2015
Bayırbucak Türkmenlerine insani yardım

Bursa'da Osmangazi Belediyesi ve Hayrat Vakfı temsilciliğince temin edilen gıda ve giysilerin bulunduğu yardım paketlerinin yüklendiği tırlar yola çıktı

 Osmangazi Belediyesi ile Hayrat Vakfı Bursa Temsilciliği tarafından toplanan yardım malzemeleri, Suriye'nin kuzeyindeki Türkmen köylerine gönderildi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Ördekli Kültür Merkezi'nin karşısındaki alanda, yardım malzemesi yüklü tırların hareketi öncesi yaptığı konuşmada, son günlerde Bayırbucak'taki Türkmenlerin ateş çemberi içinde olduğunu anımsattı. 

Türk insanının, bölgedeki Türkmenlere elinden geldiğince yardım ederek bu ateşi söndürmesi gerektiğini belirten Dündar, "Bu tırlarda makarna, un, konserve gibi gıda maddeleri ile çeşitli giysiler bulunuyor. Bu malzemeler, bölgedeki vatandaşların yaşamlarını sürdürebilmesini sağlayacak. Bayırbucak Türkmenlerinin ayakta kalması ve bölgenin düşmemesi adına desteklerimizi sürdüreceğiz" dedi.

Hayrat Vakfı Bursa Temsilcisi Muhammed Bostan da yardımların, saldırılara karşı yurtlarını savunan bölge insanına gönderileceğini ifade etti.

Edilen duanın ardından yardım malzemelerinin bulunduğu iki tır yola çıktı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.