Bursa

Mudanya İskelesi, Büyükşehir Belediyesine devredildi

10:38 03 Aralık 2015
Mudanya İskelesi, Büyükşehir Belediyesine devredildi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından inşa ettirilen ve kullanım hakları 1955 yılından bu yana ilçe belediyesinde olan Mudanya İskelesi, Bakanlar Kurulu kararıyla Bursa Büyükşehir Belediyesine devredildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçe merkezinde yer alan betonarme iskelenin "sahil düzenleme çalışmalarının daha hızlı yapılabilmesi amacıyla" devredilmesine ilişkin kararname, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve kabine üyeleri tarafından imzalandı. Söz konusu kararname, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da onaylandı.

Kararı değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, başta sahil şeridi olmak üzere kırsal alanda ve kent merkezinde yapılan çalışmaların daha hızlı sürdürülebilmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak merkezi idarelerden yetki talep ettiklerini, onlardan birini daha elde etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Sahillerin düzenlenmesi, daha sağlıklı, çağdaş bir Bursa'ya yakışır hale gelebilmesi için önce 1/50000'lik planları yaptıklarını ve bunların onaylandığını, şimdi de aynı kapsamda tüm ilçelerde yetki devirlerinin bir bir gerçekleştiğini belirten Altepe, bunlardan en önemlisinin de 115 kilometrelik sahil şeridine sahip Mudanya olduğunu ifade etti.

Mudanya İskelesi'nin Bakanlar Kurulu kararıyla kesin olarak Bursa Büyükşehir Belediyesine devredildiğini vurgulayan Altepe, "Betonarme iskele, alınan kararla birlikte tüm haklarıyla Büyükşehir Belediyesine geçti. Şu anda bakanlık temsilcileriyle birlikte bunun işlemlerini yürütüyoruz. Şimdiden sonra iskelenin kullanım hakkı Büyükşehir'de. Bu devir işlemi, Mudanya sahillerinin daha vizyonel hale gelmesi için bir başlangıç. Karar Bursamız, ülkemiz ve insanımız için hayırlı uğurlu olsun" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.