Bursa

Üniversite sanayi iş birliği

16:18 07 Aralık 2015
Üniversite sanayi iş birliği

UÜ ile bir firma arasında Ar-Ge çalışmalarına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı

 Uludağ Üniversitesi (UÜ) ile bir firma arasında Ar-Ge konusunda iş birliğini kapsayan protokol imzalandı.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, rektörlük binasında imzalanan protokolle iş birliği imkanlarının ortaya çıkarılması ve değerlendirilmesi, muhtemel Ar-Ge proje ve hizmetlerinin oluşturulması ve yürütülmesi, öğrencilerin uygulamalı eğitim yapabilmesi ve ortak çalışma kültürünün yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa'da Ar-Ge merkezi kuran firma sayısının her geçen gün arttığını bildirdi.

Şu anda il genelinde 32 Ar-Ge merkezi bulunduğu bilgisini veren Ulcay, şunları kaydetti:

"Ar-Ge merkezi kurmak zor iş fakat onu devam ettirebilmek çok daha zor bir iş. Bu merkezlere bütçe ayırmanız gerekiyor. Yüzde 100 kendi kaynaklarınızla proje yapmak zorundasınız. Devlet desteği almak için belli bir prosedür işletmek zorundasınız. Üstelik bu alanda kesin başarı diye bir şey yok ancak risk almak zorundayız. Ülkemizin, sektörümüzün ve sanayimizin kazanması için bu riski hep birlikte almak zorundayız. O yüzden bizler de sizlere elimizden gelen desteği vermeye gayret gösteriyoruz. Devletimiz de Ar-Ge konusunda üniversiteler ile iş birliği yapan firmalara kolaylıklar sağlıyor. Belli destekler veriliyor. Üniversiteler de Ar-Ge merkezi kurulması konusunda her zaman iş birliği yapmaya hazırlar. UÜ olarak hazırlanan Ar-Ge projelerinde bizimle çalışan firmaların projesinin 3'te birini biz karşılayacağız. 150 bin liralık bir proje ile bize gelenlerin 50 bin lirasını biz karşılayacağız. Firmalar da hem bilgi birikimi olan bir kurum ile ortak proje yapmış olacak hem de kaybetme riskini daha aza indirmiş olacak."

Daha sonra bir yıl süreli protokol, Ulcay ile Işıksoy Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Işık tarafından imzalandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.