Bursa

Bursa'da bulvara "Recep Tayyip Erdoğan" adı verildi

12:00 10 Aralık 2015
Bursa'da bulvara "Recep Tayyip Erdoğan" adı verildi

Osmangazi Belediyesince hizmete açılan ve iki mahalleyi birbirine bağlayan 40 metre genişliğindeki bulvar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adıyla anılacak

Bursa'nın merkez Osmangazi Belediyesi tarafından 21 Ekim'de hizmete açılan ve iki mahalleyi birbirine bağlayan 40 metre genişliğindeki bulvara, "Recep Tayyip Erdoğan" adı verildi. 

Belediyenin aralık ayı meclis toplantısında, Yunuseli ile Hamitler mahallelerini birbirine bağlayan ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katıldığı törenle 21 Ekim'de hizmete açılan bulvara verilecek isim konusu, gündeme alındı.

İlçe Belediye Başkanı Mustafa Dündar, meclis üyelerine bulvara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin verilmesi yönünde teklif sundu. Yapılan oylamada, oy çokluğuyla bulvara "Recep Tayyip Erdoğan" isminin verilmesi kabul edildi. Bulvara daha sonra "Recep Tayyip Erdoğan" tabelası takılacak.

Belediye Başkanı Dündar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 12 yıllık Başbakanlığı döneminde ülkeye önemli hizmetlerde bulunduğunu hatırlatarak, şunları belirtti:

"Onun Başbakanlığı döneminde milli gelir 3, ihracat ve döviz rezervimiz 4 kattan fazla arttı. Faizler, yüzde 50'lerden yüzde 10'lara düştü, işsizlik geriledi. Türkiye, sözünü tüm dünyaya geçiren bir ülke oldu. Başbakanlık görevinin ardından Cumhurbaşkanı olarak ülkemiz için hizmetlerine devam eden Erdoğan'ın isminin ilçemizde ölümsüzleşmesini istedik."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.