Bursa

UÜ Veteriner Fakültesi VEDEK'e akredite edildi

14:50 10 Aralık 2015
UÜ Veteriner Fakültesi VEDEK'e akredite edildi

 Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi, Veteriner Hekimliği Eğitim Kurumları ve Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (VEDEK) tarafından akredite edildi.

Dekan Prof. Dr. Hüseyin Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, VEDEK'in ulusal ve uluslararası düzeyde kabul gören bir kuruluş olduğunu söyledi.

VEDEK'in Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından da kabul gördüğünü ve bu akreditenin UÜ için önemli bir başarı olduğunu vurgulayan Yıldız, şöyle konuştu:

"VEDEK, aynı anda değerlendirdiği 4 üniversite içerisinde 94,4 puanla ilk sırada bizim fakültemizi akredite etmiştir. Fakültemizi idari, akademik, personel sayısından tutun öğrencilerine kadar bir dizi değerlendirmelere tabi tuttular. 5 gün fakültemizde kalarak bizleri denetlediler. Bu denetimler sonucunda fakültemiz başarıyla çıkarak akredite hakkını kazandı. 7 yıllığına akredite olduk ama 2 yılda bir çeşitli verileri, kurum istediğinde kendilerine vermekle yükümlüyüz. Gönderdikleri parametreleri karşılamak durumundayız, aksi durumda akreditelerini geri alıyorlar."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.