Bursa

Gürsu Belediye Başkanı Yıldız'ın öldürülmesiyle ilgili dava

17:03 10 Aralık 2015
Gürsu Belediye Başkanı Yıldız'ın öldürülmesiyle ilgili dava

Bandırma'da cezaevinde tutuklu bulunan sanık Bekar, duruşmaya SEGBİS yöntemiyle katıldı

 Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'ı makamında silahla vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, sanık Fevzi Bekar'ın (41) avukatları Kadir Aksoy ve Emrullah Kaya hazır bulundu. Balıkesir'in Bandırma ilçesinde cezaevinde tutuklu bulunan Bekar ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle katıldı.

Savunmasını yapan Bekar, Cüneyt Yıldız'ın ölümüne yol açan olayda, elindeki tabancanın kazara ateş aldığını iddia etti.

Mahkeme heyeti, sanığın cezai ehliyetinin olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- Olay

Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, 20 Mayıs'ta, belediyede zabıta memuru olarak görev yapan Fevzi Bekar tarafından makamında tabancayla başından vurulmuştu. Ağır yaralanan Yıldız, kaldırıldığı Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetmişti.

Saldırı sırasında Yıldız'ın yanında bulunan şoförü Yener Şimşek de karnından yaralanmış ve aynı hastanede tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

Fevzi Bekar, bir süre sonra Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde polise teslim olmuştu.

Sanık hakkında "kasten adam öldürmek, yaralamak ve Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlarından iki kez müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.