Bursa

Orhaneli'de bin 500 kişilik cami, ibadete açıldı

16:59 11 Aralık 2015
Orhaneli'de bin 500 kişilik cami, ibadete açıldı

Bursa'nın Büyükorhan ilçesinde, Büyükorhan Merkez Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Büyükşehir Belediye Başkanlığının desteğiyle yaptırılan 3 bin kişilik Büyükorhan Merkez Camisi, ibadete açıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, caminin açılış töreninde yaptığı konuşmada, cami inşa etmenin Allah'a ve ahiret gününe inanan insanlara nasip olduğunu belirtti.

Camiyi ilçeye kazandırmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Altepe, "Türkiye, büyüyor ve gelişiyor. Türkiye, gerçekten lider bir ülke ve lider ülke olduğunu her fırsatta gösteriyor. Bu milleti ve dini yok etmeye çalıştılar. Başarılı olamadılar. Bu millet ve bu millet var oldukça kıyamete kadar da başarılı olamayacaklar. Onun için birlik ve beraberliğimiz içinde milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmak bizim görevimiz" diye konuştu.

Altepe, Türkiye'nin bereketli ve rahmetli bir dönem geçireceğini ifade ederek, "Bu güzellikler, kalkınma ve gelişim devam etsin. Bu dönem, rahmet ve bereket dönemi. İnşallah ülkemiz için bereketli geçer. Camilerimiz çok önemli. Birlik ve beraberlik, buluşmak için çok önemli. Bugüne kadar emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyor, bölgemize ve halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Büyükorhan Merkez Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ethem Kaya da caminin bin 100 metrekare alan içerisinde, yaklaşık 4 yılda yapıldığını, 2 milyon 600 bin liraya mal olan caminin yapılmasında emeği geçen herkese minnettar olduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Altepe, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, Büyükorhan Kaymakamı Murat Karaloğlu ve beraberindekiler, caminin açılış kurdelesini kesti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.